Παρασκευή 25 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκθεσιακές περιπλανήσεις

Εργο του Πάρι Πρέκα από την έκθεση «Σαντορίνη η μοναδική»
Εργο του Πάρι Πρέκα από την έκθεση «Σαντορίνη η μοναδική»
Ομαδική έκθεση ζωγραφικής φιλοξενείται στον «Αιγόκερω» (Ξενοκράτους 45). Με γενικό τίτλο «Σαντορίνη η μοναδική», εκθέτουν οι: Πάρις Πρέκας, Παναγιώτης Γράββαλος, Πέτρος Ζουμπουλάκης, Μάρκος Βενιός, Ντιάνα Αντωνακάτου, Οπυ Ζούνη, Ζωή Σκιαδαρέση, Μερόπη Πρέκα, Μάγδα Βαμβατήρα, Κώστας Ευαγγελάτος, Γεύσω Παπαδάκη, Γεωργία Μπλιάτσου, Αννα Μενδρινού, Julia Guerrero, Βάσω Μακρυγιάννη κ.ά.

«Υδάτινη διαδρομή» τιτλοφορείται η έκθεση ζωγραφικής της Λίας Μπλιούμη (έως 23/6) στην γκαλερί «Αδάμ» (Ν. Βάμβα 5). Πρόκειται για έργα ζωγραφικής μικρών και μεγάλων διαστάσεων. Εκτίθεται και μία σειρά μονοτυπιών.

Στον «Αστρολάβο - artlife» (Ηροδότου 11), εκθέτει (έως 12/6) ο Γιάννης Σίνης, έργα με τίτλο «Absent Body» («Απόν σώμα»). Είναι κατασκευές με μεικτά υλικά (ζωγραφική σε ξύλο, μέταλλα, ύφασμα), που απεικονίζουν το απόν σώμα μέσα στην κίνηση των υφασμάτων.

Χαρακτική της Μαρίας Πατσή με τίτλο «Ξυλογραφίες και άλλα τυπώματα», παρουσιάζεται (έως 30/5) στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων. Οπως σημειώνει η Αγγελική Σαχίνη, «... Οι σπουδές, τα ταξίδια, οι επαγγελματικές της μετακινήσεις τη φέρνουν σε μέρη με διαφορετικές ποιότητες χρώματος και φωτός. Η Πάνω Πόλη της Θεσσαλονίκης με θέα ως τη θάλασσα, τα βαμβακοτόπια του Θεσσαλικού κάμπου, η Χαλκιδική, της δίνουν τα ερεθίσματα που μετουσιώνει σε εικόνες εικαστικές».

Στον πολυχώρο «Αθηναΐς» θα παρουσιαστούν (30/5-15/6) τρία βιβλία (εκδόσεις «Καστανιώτης») της εικαστικού Vassiliki, με κοινό τίτλο «Περί πολλών». Παράλληλα θα εκτεθούν έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και εγκαταστάσεων της δημιουργού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ