Παρασκευή 25 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Απολογισμός και νέες δεσμεύσεις...

Ο,τι σας υποσχεθήκαμε το υλοποιήσαμε, λέει ο Γ. Αλογοσκούφης στους μεγαλοβιομήχανους

Τα στοιχεία του απολογισμού τριετίας προς τους εκπροσώπους του κεφαλαίου, σε συνδυασμό με την ανάληψη νέων δεσμεύσεων συνέχισης των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων - με έμφαση στις ανατροπές του ασφαλιστικού συστήματος - περιείχε η ομιλία Αλογοσκούφη στην ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ.

Την έως σήμερα συνέπεια της κυβερνητικής πολιτικής στην υπεράσπιση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, ο υπουργός Οικονομίας την περιέλαβε στη φράση «ό,τι είπαμε το κάναμε πράξη». Εξειδικεύοντας, ανέφερε ότι στην αρχή της διακυβέρνησής της η ΝΔ είχε υποσχεθεί μέτρα πολιτικής, τα οποία απέβλεπαν: Στη δημοσιονομική εξυγίανση, την ανταγωνιστική οικονομία, την αύξηση της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας (μέσω των πολιτικών ανατροπής των εργασιακών σχέσεων), την ενίσχυση των επενδύσεων, την εξωστρέφεια, την τόνωση της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής (εννοεί προφανώς τα κοινοτικά προγράμματα διαχείρισης της φτώχειας).

Αφού αναφέρθηκε στο άκρως φιλομονοπωλιακό πακέτο μέτρων που ακολούθησε ως σήμερα η κυβέρνησή του, στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις του μέλλοντος... Τόνισε με έμφαση ότι «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για χαλάρωση της προσπάθειας. Δεν υπάρχει περιθώριο για απρογραμμάτιστες παροχές. Η παροχολογία ανήκει στο παρελθόν. Δεν υπάρχουν περιθώρια για αναβολή των μεταρρυθμίσεων. Δε θα υπάρξει καμία παρέκκλιση από αυτή την αρχή». Κεντρικοί στόχοι της κυβέρνησης της ΝΔ για την επόμενη τετραετία, όπως τα εξειδίκευσε ο Γ. Αλογοσκούφης, είναι οι ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα - στο όνομα της μακροχρόνιας βιωσιμότητάς του - οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις - στο όνομα της αύξησης της απασχόλησης και της μείωσης της ανεργίας - και η προώθηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση. Πρόκειται για μέτρα πολιτικής, τα οποία έχουν κοινό παρονομαστή τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του μονοπωλιακού κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ