Σάββατο 26 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΒΡΩΣΙΜΗΣ ΕΛΙΑΣ
Στις λαϊκές μόνο για έξι μήνες

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Ισχύ καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου για τις άδειες λαϊκής αγοράς των ελαιοπαραγωγών βρώσιμης ελιάς, ζητά με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ν. Γκατζής. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΚΚΕ, επισημαίνει:

«Οργή και αγανάκτηση προκαλεί στους ελαιοπαραγωγούς βρώσιμης ελιάς η άρνηση του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Αθηνών - Πειραιά (ΟΛΑΑΠ) να ανανεώσει τις εξαμηνιαίες άδειες πώλησης της παραγωγής τους στις λαϊκές αγορές, με το πρόσχημα ότι έχει τελειώσει η ελαιοκομική περίοδος, όταν είναι γνωστό ότι διαρκεί όλο το χρόνο. Με την απόφασή του αυτή, ο ΟΛΑΑΠ βάζει σε αναγκαστική αργία για ένα εξάμηνο τους ελαιοπαραγωγούς βρώσιμης ελιάς με οδυνηρές συνέπειες για την επιβίωσή τους και ταυτόχρονα στερεί τη δυνατότητα των καταναλωτών να προμηθευτούν απ' ευθείας από τους παραγωγούς ένα σημαντικό διατροφικό προϊόν».

Καταλήγοντας, ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς, τι ενέργειες θα κάνουν για να ανακληθεί η άδικη για τους ελαιοπαραγωγούς απόφαση του ΟΛΑΠ, έτσι ώστε οι άδειες πώλησης της παραγωγής τους στις λαϊκές αγορές να ισχύουν όλη τη διάρκεια του χρόνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ