Σάββατο 26 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Επιμένει να προκαλεί το Ισραήλ

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.--

Νέες επιδρομές εξαπέλυσε, κατά τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, κατά εγκαταστάσεων, που με τον οποιονδήποτε τρόπο σχετίζονται με τη «Χαμάς», η ισραηλινή αεροπορία. Από τις επτά επιδρομές, η μία στόχευσε δίπλα στον προσφυγικό καταυλισμό Σάατι, όπου κατοικεί και ο πρωθυπουργός.

Ο ισραηλινός στρατός διέψευσε ότι στόχος ήταν ο Χανίγια. Από τις χτεσινές επιδρομές τραυματίστηκαν 4 Παλαιστίνιοι, ενώ από την έναρξη των ισραηλινών πληγμάτων, πριν από μία βδομάδα, έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 35.

Η ισραηλινή πλευρά επιμένει ότι «οι επιδρομές είναι απάντηση στην εκτόξευση ρουκετών» και ενέταξε και τη σύλληψη 30 εκλεγμένων αξιωματούχων της «Χαμάς» (εκ των οποίων 3 βουλευτές, 4 δήμαρχοι και ο υπουργός Παιδείας) στην «άσκηση πίεσης ώστε να σταματήσουν οι επιθέσεις με ρουκέτες». Χτες, άλλες 6 ρουκέτες έπληξαν το νότιο Ισραήλ, τραυματίζοντας ελαφρά 3 κατοίκους της Σντερότ. Από την άλλη, η Ουάσιγκτον εξέφρασε «ανησυχία» με την τακτική της σύλληψης εκλεγμένων αξιωματούχων.

Υπό αυτές τις συνθήκες, αργά χτες, αναμένονταν να συναντηθούν εκπρόσωποι των παλαιστινιακών οργανώσεων με τον Πρόεδρο Αμπάς, προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο μιας εκεχειρίας ενός μήνα με το Ισραήλ, κατά την οποία θα συζητήσουν το μέλλον αυτής της εκεχειρίας αλλά και την αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ τους. Η πρώτη αντίδραση των οργανώσεων ήταν αρνητική, αν δε σταματήσουν πρώτα οι επιδρομές. Χτες το βράδυ στην πόλη της Γάζας έγινε νέα αεροπορική επιδρομή με 2 νεκρούς μέλη της «Χαμάς» που επέβαιναν σε αυτοκίνητο που χτυπήθηκε και 7 τραυματίες άμαχους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ