Κυριακή 27 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κουκουεδολόγοι και «θεματοφύλακες»

Στην αντιΚΚΕ επίθεση του τελευταίου διαστήματος αναφέρεται ο επιστολογράφος μας Θ.Κ. (του οποίου όλα τα στοιχεία είναι στη διάθεση της εφημερίδας). Ανάμεσα στα άλλα λοιπόν, αναφέρει:

«Παρακολούθησα με μεγάλο ενδιαφέρον την κριτική που ασκήθηκε στο ΚΚΕ το προηγούμενο διάστημα από συγκεκριμένους δημοσιογράφους αστικών και μη εφημερίδων, αλλά και από ορισμένους συντρόφους με αφορμή τις συνεργασίες του Κόμματος.

Επειδή συμμερίζομαι την εκτίμηση ότι θα έχουμε νέο γύρο επιθέσεων από τα ΜΜΕ και «καλόπιστης» κριτικής από κάποιους συντρόφους όσο θα πλησιάζει το Συνέδριο, αποφάσισα να γράψω τις παρακάτω παρατηρήσεις μου:

Σε ό,τι αφορά κατ' αρχάς τους δημοσιογράφους «κουκουεδολόγους» των εφημερίδων της διαπλοκής, πρέπει να ξέρουν ότι δεν πείθουν ούτε τους πλέον αφελείς αναγνώστες τους, με το ότι δήθεν ενδιαφέρονται πραγματικά για το καλό του ΚΚΕ και την ιδεολογική του καθαρότητα. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο - πέραν του ότι θα ήταν άξιο μελέτης - η απήχηση του ΚΚΕ θα ήταν μεγαλύτερη στον ελληνικό λαό. Ας πάψουν λοιπόν να υποτιμούν τη νοημοσύνη των αναγνωστών τους και ας δουν τι μπορούν να κάνουν με την καθαρότητα και την αξιοπιστία του επαγγέλματός τους.

Οσο δε για τους συντρόφους μας που κριτικάρουν τη γραμμή του Κόμματος, θα τους παρακαλούσα να μην προσβάλλουν την πολιτική κρίση των χιλιάδων μελών, οπαδών και φίλων του ΚΚΕ... Ας μην παριστάνουν λοιπόν τους θεματοφύλακες του ΚΚΕ, προτάσσοντας ζητήματα θρησκευτικής πίστης και άλλα δευτερεύοντα ζητήματα, όταν κάνουν την «πάπια» σε περιόδους ιμπεριαλιστικών πολέμων και σε καθαρά ταξικά ζητήματα.

Ας αποκαλύψουν τι επιδιώκουν και «πού το πάνε» τα ΜΜΕ της διαπλοκής και οι σύντροφοι της εύκολης κριτικής, γιατί μέχρι σήμερα μας λένε ποιους να αφήσουμε, αλλά δε μας προτείνουν με ποιους να συμμαχήσουμε.

Ποιους, αλήθεια, παραπλανούσαν οι παραπάνω, περιορίζοντας το εύρος των συμμαχιών του ΚΚΕ στο δίδυμο Κανέλλη-Ζουράρι, κρύβοντας και υποτιμώντας τόσους ανιδιοτελείς καλλιτέχνες και διανοούμενους που το στήριξαν μέσα από επιτροπές, αλλά και δεκάδες στρατευμένοι ή μη πανεπιστημιακοί που συνεργάστηκαν με το ΚΚΕ στις τελευταίες εκλογές; Αλήθεια, μήπως είναι εθνικιστής ο Γ. Ρούσης, ο Τρύφ. Κωστόπουλος κ.ά., οι οποίοι έχουν θέσεις και αντιλήψεις που βρίσκονται αριστερότερα από τις επίσημες θέσεις του ΚΚΕ;

Εγώ πάντως προτιμώ - όσο επιμένει η ανυπότακτη Αριστερά να παραμένει κατακερματισμένη και ανταγωνιστική - τη συνεργασία του ΚΚΕ με την «εθνικίστρια» Κανέλλη, παρά με τους σύγχρονους «αριστερούς», ερπετά της σοσιαλδημοκρατίας και εξωραϊστές του καπιταλισμού.

Θ. Κ.

Νέα Σμύρνη

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ