Πέμπτη 31 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ακύρωσαν τη ρύθμιση για τους «αιώνιους» φοιτητές

Επεσε στο κενό η προσπάθεια εφαρμογής του νέου νόμου - πλαίσιου για την ανώτατη εκπαίδευση, στο σημείο που αφορά την καθιέρωση ορίου φοίτησης και τη διαγραφή των φοιτητών που το ξεπερνούν.

Χτες, μετά από δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας φοιτητών με πρωτοβουλία της ΠΚΣ, ανακλήθηκε ανακοίνωση της γραμματείας του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ (ΕΜΜΕ) του Πανεπιστημίου της Αθήνας, που προωθούσε τη ρύθμιση περί ορίου φοίτησης και καλούσε τους φοιτητές που έχουν ξεπεράσει το «όριο φοίτησης» να δηλώσουν αν επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Κατά τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας, οι φοιτητές απαίτησαν την απόσυρση της ρύθμισης και επανέλαβαν τη διεκδίκησή τους για ανατροπή, για μη εφαρμογή του νέου νόμου. Τελικά, η ρύθμιση, που είχε αποσταλεί σε όλα τα τμήματα του Πανεπιστημίου από το υπουργείο Παιδείας, ανακλήθηκε, μετά από παρέμβαση του πρύτανη του Πανεπιστημίου της Αθήνας.

Ανάλογη κινητοποίηση έγινε και στη γραμματεία του Τμήματος Νομικής, ενώ σήμερα το ζήτημα συζητιέται στη συνέλευση του Τμήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ