Σάββατο 2 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Αγωνιστική υποδοχή στην αρχιδολοφόνο

ΜΑΔΡΙΤΗ.-

«Θερμή» υποδοχή επιφύλαξαν στην Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, Ισπανοί διαδηλωτές από 36 κοινωνικές, πολιτικές, ανάμεσα τους και το ΚΚ Ισπανίας, εργατικές οργανώσεις και ομάδες φιλίας με την Κούβα, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μαδρίτη, διαμαρτυρόμενοι για την παρέμβαση των ΗΠΑ στις εσωτερικές υποθέσεις της Ισπανίας και απαιτώντας την έκδοση του εγκληματία Λουίς Ποσάδα Καρίλες στη Βενεζουέλα, αλλά και την απελευθέρωση των πέντε Κουβανών πατριωτών που βρίσκονται φυλακισμένοι στις ΗΠΑ.

Η Κοντολίζα Ράις υποστήριξε ότι η Κούβα βρίσκεται στο χείλος μιας «σημαντικής μετάβασης» και κατέκρινε την κυβέρνηση της Ισπανίας για τις επαφές που διατηρεί με την Κούβα και πως δε δραστηριοποιείται περισσότερο για να στηρίξει τους αντιφρονούντες στο νησί. «Κατέστησα σαφές ότι έχω πραγματικές αμφιβολίες σε ό,τι αφορά τις συνδέσεις με ένα αντιδημοκρατικό καθεστώς», υποστήριξε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «οι άνθρωποι που παλεύουν για δημοκρατία χρειάζεται να γνωρίζουν ότι στηρίζονται».

Από τη μεριά του, ο Ισπανός ομόλογός της Μ. Α. Μορατίνος δεν έκρυψε τις πραγματικές προθέσεις της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης και εξήγησε ότι η ισπανική κυβέρνηση θεωρεί αυτές τις επαφές ως «τον καλύτερο τρόπο άσκησης επιρροής στο καθεστώς του Φιντέλ Κάστρο» και εξέφρασε την ελπίδα πως η Κ. Ράις ...«θα καταλάβει τη σοφία αυτής της προσέγγισης με το πέρας του χρόνου»!

Πάντως, η Ράις, στην 8ωρη επίσκεψή της στην Ισπανία, είχε συνάντηση με τον Ισπανό βασιλιά, Χουάν Κάρλος, και χτες το βράδυ αναμενόταν με συναντηθεί με τον Ισπανό πρωθυπουργό Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες Θαπατέρο και τον επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Λαϊκού Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ