Παρασκευή 25 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεατρικές συναντήσεις στους δήμους

«Πλούτος» από το ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου, στο Ηρώδειο
«Πλούτος» από το ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου, στο Ηρώδειο
Αρκετές είναι οι επιλογές για μια θεατρική βραδιά. Φεστιβάλ στην Αθήνα, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα φιλοξενούν θεατρικά σχήματα από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε.

  • Ο αριστοφανικός «Πλούτος», παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου, που περιοδεύει επί ένα χρόνο στο Αιγαίο και σ' όλη την Ελλάδα, θα παρουσιαστεί, αύριο, στο Ηρώδειο. Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Αδαμάντιου Λεμού, μετάφραση Γιώργη Κρόκου, μουσική Κώστα Χαριτάτου, χορογραφία Αγγέλας Καζακίδου, σκηνικά - μάσκες Μάνου Ποντικάκη και φωτισμούς Κώστα Τουμπακάκη και Διονυσίας Κοπανά. Παίζουν: Αργύρης Θανασούλας, Ανδρέας Παπαδόπουλος, Γιώργος Πετρινώλης, Ιλια Δούμα κ.ά. (Εισιτήρια 5.000 και 3.000 δρχ. στο ταμείο του Ελληνικού Φεστιβάλ, του Ηρωδείου τη μέρα της παράστασης. Τηλέφωνα εξυπηρέτησης: 2520.578, 3250.166, 8640.623).
  • Με την παράσταση «Επιτρέποντες» του Μενάνδρου ανοίγει σήμερα η αυλαία των «Εναστρων εκδηλώσεων», στο «Βεάκειο», σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου και μουσική Γιάννη Ζουγανέλη. Παίζουν: Γ. Ματαράγκας, Δ. Αρώνης, Μ. Στοΐλη, κ.ά.
  • Σήμερα, ο Χρήστος Καλαβρούζος δίνει παράσταση με τον «Μακρυγιάννη», που ερμηνεύει και σκηνοθετεί, στο Παναιτώλιο Αιτωλοακαρνανίας.
  • Το Φεστιβάλ Βριλησσίων, που πραγματοποιείται, στο θέατρο «Νταμάρι» των Βριλησσίων, ανοίγει τις πύλες του τη Δευτέρα, με τη μουσικοθεατρική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πατρών με τίτλο, «Μίκης Θεοδωράκης - Μία μουσική παράσταση». Η επιλογή των κειμένων είναι της Κάκιας Ιγερινού, η σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη. Ερμηνεύουν: Γιάννης Μπέζος, Κατερίνα Γιαμαλή, Γιώργος Σμπυράκης, κ.ά. Τραγουδούν η Τάνια Τσανακλίδου και ο Κώστας Μακεδόνας.
  • Δύο παραστάσεις, Κυριακή και Δευτέρα, στο Κηποθέατρο Παπάγου θα δώσει το «Θέατρο του Νέου Κόσμου» με το έργο του Κρίστοφερ Μάρλοου «Εδουάρδος Β`» σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, μετάφραση Σεραφείμ Βελέντζα. Παίζουν: Στέλιος Μάινας, Δημήτρης Λιγνάδης, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης κ.ά.
  • Τη Δευτέρα ανοίγει και η αυλαία του Φεστιβάλ Υμηττού «Συναντήσεις Τέχνης στη Σκιά των Βράχων», που πραγματοποιούνται, για 13η χρονιά, στο Θέατρο Βράχων «Μ. Μερκούρη», με τους «Πέρσες» του Αισχύλου από το θέατρο «Σαλαμίνας».
  • Στο πλαίσιο εκδηλώσεων «Μερκούρεια 2000», που διοργανώνει ο Δήμος Συκεών, στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης», αύριο, το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη σε μετάφραση Κώστα Βάρναλη, δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη, σκηνικά - κοστούμια Αγγελου Αγγελή, χορογραφία Ερσης Πήττα, μεταγραφή μουσικού υλικού, διασκευή, ενορχήστρωση Πέτρου Ταμπούρη. Ερμηνεύουν: Σωτήρης Τζεβελέκος, Γιάννης Πολιτάκης, Γιώργος Παρτσαλάκης, Γιώργος Λέφας, Νίκος Μπουσδούκος, Θόδωρος Κατσαφάδος. Ακολουθούν: το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας με το «Λα Μοσκέτα» του Ρουτζάντε, την Κυριακή, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Γιώργου Ρεμούνδου, σκηνικά - κοστούμια Λαμπρινής Καρδαρά και μουσική Γιώργου Βασικαρίδη. Παίζουν: Δέσποινα Παπάζογλου, Λάκης Κομνηνός, κ.ά. Ενώ τη Δευτέρα, το Δημοτικό Θέατρο Συκεών παρουσιάζει το έργο «Η μικρή μας πόλη».
  • «Το μελτεμάκι» του Παντελή Χορν, από τα ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου και Βορείου Αιγαίου, θα παρουσιαστεί, στη Βέροια, τη Δευτέρα. Ο Θοδωρής Γκόνης που σκηνοθετεί την παράσταση έγραψε έξι θαλασσινά τραγούδια σε μουσική Νίκου Ξυδάκη. Τα σκηνικά - κοστούμια είναι της Ιουλίας Σταυρίδου και οι φωτισμοί του Δήμου Αβδελιώδη. Παίζουν: Νίκος Αλεξίου, Υβόννη Μαλτέζου, Κερασία Σαμαρά, Γιώργος Μωρόγιαννης κ.ά.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΘΕΑΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (2003-08-23 00:00:00.0)
ΘΕΑΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (2003-08-22 00:00:00.0)
ΘΕΑΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (2003-08-12 00:00:00.0)
Τα ΔΗΠΕΘΕ περιοδεύουν (2002-06-15 00:00:00.0)
Τελευταίες παραστάσεις (2001-09-11 00:00:00.0)
Νύχτες θεάτρου (1997-08-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ