Τετάρτη 6 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Στο απροχώρητο η κατάσταση

Κινητοποίηση αύριο από τους εργαζόμενους

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Επείγοντα του νοσοκομείου, πορεία στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας και ανοιχτή συνέντευξη Τύπου, πραγματοποιούν αύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι του «Ευαγγελισμού».

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο», υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι. Υπάρχουν 1.300 κενές θέσεις όλων των κλάδων, το προσωπικό οδηγείται στη φυσική εξόντωση, ενώ η υπολειτουργία τμημάτων (εργαστήρια, μονάδες, χειρουργεία, νοσηλευτικά τμήματα κλπ.) αποτελεί απειλή για τη συνολική ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου. Οι μισθοί είναι άθλιοι και παραμένει το αίτημα για ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά. Στους εργαζόμενους οφείλονται 15.000 ρεπό και δεδουλευμένα εφτά μηνών και στους γιατρούς εφημερίες τριών μηνών. Την ίδια στιγμή, η διοίκηση αποφάσισε να αυξήσει την ετήσια αποζημίωση στον εργολάβο καθαριότητας από τα 4,8 εκατ. ευρώ στα 6,6 εκατ. ευρώ, να επεκτείνει την εργολαβία στη σίτιση, προχωρώντας έτσι τμηματικά τις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών που κοστίζουν πολύ περισσότερο από την αμοιβή μόνιμων υπαλλήλων.

Ο νέος εξοπλισμός που χρειάζεται το νοσοκομείο (αξονικός τομογράφος, υπέρηχος καρδιάς κλπ.), αποτελούν υποσχέσεις που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ. Το μόνο που αυξάνει στον «Ευαγγελισμό» είναι η ένταση της εκμετάλλευσης ασθενών και εργαζομένων και η αύξηση των κερδών από την επιχειρηματική δραστηριότητα (τα έσοδα από τα απογευματινά ιατρεία ήταν 742.000 ευρώ το 2002 και 2,1 εκατ. ευρώ το 2006!).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ