Παρασκευή 25 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Καλοκαιριού περιοδικά φύλλα

Με νέα για συλλέκτες αλλά και με άγνωστες ή αθέατες πλευρές της ιστορίας μας που αποκαλύπτονται μέσα από απλά, παλιά αντικείμενα κυκλοφορεί το - εικονογραφημένο στο εξώφυλλο με ξυλογραφία της Αριας Κομιανού - 190ό τεύχος (Ιούλης) του σημαντικού περιοδικού για συλλέκτες και φιλότεχνους «συλλογές». Ο αναγνώστης μπορεί να πληροφορηθεί ή απλώ να απολαύσει εικονογραφημένα κείμενα για το δημοτικό τραγούδι, τους γραφικούς τύπους της παλιάς Αθήνας, τις απαρχές του Μουσείου Μπενάκη, σπάνιες αφίσες και φωτογραφίες, αλλά και να συμμετέχει στη δημοπρασία μέσω αλληλογραφίας που οργανώνει το περιοδικό.

  • Με ένα αφιέρωμα στην ομορφιά των δωρικού και ιωνικού ρυθμών κιόνων του Παρθενώνα, κυκλοφορεί το 6ο τεύχος του περιοδικού της Ενωσης Φίλων Ακροπόλεως, «Ανθέμιον».
  • Η σχέση του Γιώργου Σεφέρη με την τέχνη της φωτογραφίας, αφιέρωμα στον Μιχάλη Κατσαρό και τον Ροζέ Μιλλιέξ και στην έκθεση «Αθήνα - Μόναχο», είναι μερικά από τα περιεχόμενα του 15ου τεύχους του πολιτιστικού περιοδικού της Εθνικής Τράπεζας, «Εμείς και η τράπεζα».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ