Παρασκευή 25 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Γάλλοι εικαστικοί της Ελλάδας

Εργο του Μισέλ Ρου
Εργο του Μισέλ Ρου
Στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα Μερκούρη» από τις 12 έως τις 28 του Σεπτέμβρη θα παρουσιαστεί μια ομαδική έκθεση που τιτλοφορείται «Επέλεξαν την Ελλάδα...». Πρόκειται για έκθεση έργων 18 Γάλλων εικαστικών καλλιτεχνών (ζωγράφων, ζωγράφων, γλυπτών, σκιτσογράφων, φωτογράφων, κ.ά.), οι οποίοι διάλεξαν να ζουν μόνιμα στην Ελλάδα. Στην έκθεση, η οποία οργανώνεται σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας και υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, θα παρουσιαστούν έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, εικονογραφίας, κατασκευές, σκίτσα, φωτογραφίες κλπ.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Ζαν-Μαρί Οζερί, Μαρκ Σαρπαντιέ, Φρανσουά Ντανζόν, Κολέτ Δάρα, Φλοράνς Ντιπίρ, Ματιέ Φρανσουά, Μισέλ Γκασλέ, Ντανιέλ Ζιλμπέρ, Γιώργος Χαδούλης, Σαντάλ Μαρκόπουλος, Πιερ Νιγκό, Μπενουά Παρέ, Μαρί-Φρανσουάζ Πουτάιγ, Φιλίπ Ροσινιόλ, Μισέλ Ρου, Σταύρος, Ζαν-Ζακ Τεσόν, Μίλος Βούζικ.

  • Να σημειώσουμε, όμως και μια άλλη ενδιαφέρουσα ελληνογαλλική διοργάνωση. Στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθήνας από τις 6-8/9, η Β' Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και η Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή, οργανώνουν διεθνές συνέδριο, με συμμετοχή σαράντα εισηγητών και με θέμα «Η Βυζαντινή Γλυπτική (7ος- 12ος αιώνας)». Κύριος σκοπός του συνεδρίου είναι η ενθάρρυνση της δημοσίευσης του υπάρχοντος, αλλά άγνωστου και αδημοσίευτου αρχαιολογικού υλικού για τη βυζαντινή αρχιτεκτονική και γλυπτική. Η προώθηση μιας συγκριτικής μελέτης για τα διασωθέντα ανάγλυφα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στη Μικρά Ασία και στα Βαλκάνια, η οποία θα επιτρέψει την καλύτερη κατανόηση της τεχνικής και αισθητικής εξέλιξης της βυζαντινής γλυπτικής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ