Πέμπτη 7 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εικόνες» από την περιοδεία

- «Πιστέψτε, είμαστε "ως εδώ" για να μπορέσει να σπουδάσει ο γιος μου. Την έκπτωση για τους φοιτητές στα καράβια την κόψανε. Πήγαμε να πάρουμε και τα χίλια ευρώ και, για 212 ευρώ στο ετήσιο εισόδημα, μας είπανε πως δεν τα δικαιούμαστε, δε μας τα δώσανε». Απ' την παρέμβαση ενός εργάτη στα Τεχνικά Συνεργεία.

- «Αυτό που ζητάμε δεν είναι διάφορα μικροεπιδόματα, ζητάμε δουλιά για να μπορούμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας, τα παιδιά μας. Πολλά ζητάμε;». Από παρέμβαση συμβασιούχου, πολύτεκνης μητέρας.

- «Οταν λένε ανταγωνιστικότητα εννοούν η εργατική τάξη να ζει χειρότερα και να κερδίζουν οι λίγοι για να μπορούν να ανταγωνίζονται τους συναδέλφους τους, τους άλλους λίγους των άλλων χωρών». Ενας «ορισμός» της ανταγωνιστικότητας, που έδωσε η Αλ. Παπαρήγα απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

- Ερ: Τι θα κάνει το ΚΚΕ για να έχουν «προτεραιότητα» οι Ελληνες έναντι των μεταναστών;

- Απ: «Μήπως να πούμε πάρτε τους όλους αυτούς πετάξτε τους στη θάλασσα και στη θέση τους φέρτε τους Ελληνες; Αυτά τα λέει ο Καρατζαφέρης και χαϊδεύει αυτιά για ψήφους. (...) Το ζήτημα είναι ταξικό και όχι ζήτημα εθνικής καταγωγής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ