Πέμπτη 7 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Εκτιμήσεις του ΑΚΕΛ για την έκθεση του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών

Θετικά και αρνητικά σημεία καταγράφει η Γραμματεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ στην έκθεση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο.

Στα θετικά σημεία καταγράφονται, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, η επιμονή στην ανάγκη εφαρμογής της συμφωνίας της 8ης Ιούλη, η συνεχιζόμενη θεώρηση της τουρκικής κυβέρνησης ως υπεύθυνης για τα Βαρώσια, αλλά και η θέση του Γενικού Γραμματέα ότι η συνεχιζόμενη οικοδόμηση σε ελληνοκυπριακές περιουσίες στα Κατεχόμενα είναι ανησυχητική.

Η Γραμματεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, συνέχισε ο Α. Κυπριανού, καταγράφει ανάμεσα στα αρνητικά το γεγονός ότι ο Γενικός Γραμματέας κρατά ίσες αποστάσεις σε σχέση με τη συμφωνία της 8ης Ιούλη, την αναφορά για άρση της λεγόμενης απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων, όπως και την επαναφορά της θέσης για ενδεχόμενη μελλοντική κατάργηση της Ειρηνευτικής Δύναμης.

Αναφορικά με τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Λιν Πάσκοε, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ σημείωσε ότι το κόμμα θα προτιμούσε να αναλάβει το Κυπριακό «κάποιος, ο οποίος θα είχε το τεκμήριο της αντικειμενικότητας σε σχέση πάντα με το θέμα της Κύπρου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ