Πέμπτη 7 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο απυρόβλητο ο ένοχος της λεηλασίας των Ταμείων

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή του για τις εξελίξεις που αφορούν στο σκάνδαλο των ομολόγων το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Σχετικά με την εξαγγελθείσα διαδικασία σύγκλησης της Ολομέλειας των εφετών, προκειμένου να οριστεί ειδικός εφέτης ανακριτής που θα διερευνήσει και θα αποδώσει κατηγορίες για τις προμήθειες, τις μίζες, που αφορούν το τελευταίο σκάνδαλο των ομολόγων, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούν από τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που ο καθένας για τους δικούς του λόγους κάνει.

Ακόμα κι αν αυτή η έρευνα προχωρήσει ως το τέλος, ακόμα κι αν βρεθούν οι πρωταγωνιστές του συγκεκριμένου σκανδάλου, αυτοί που χρηματίστηκαν, και οδηγηθούν στη φυλακή, ο μεγάλος ένοχος, που οδηγεί τα ασφαλιστικά ταμεία στη λεηλασία και στην κλοπή τους, θα μείνει συνειδητά στο απυρόβλητο. Η κλοπή των Ταμείων θα συνεχίζεται αμείωτη, όσο συνεχίζεται η αντιλαϊκή πολιτική και όσο τα αποθεματικά των Ταμείων οδηγούνται στον τζόγο του χρηματιστηρίου και των τραπεζιτών.

Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θέλουν να μείνει άθικτη, τα σκάνδαλα και ο χρηματισμός θα συνεχίσουν να ανθούν και να μεγαλώνουν. Αυτά δεν αποτελούν μόνο αποτέλεσμα, αλλά οργανικό στοιχείο της αντιλαϊκής πολιτικής και της λειτουργίας της καπιταλιστικής αγοράς και του κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να αρκεστούν σήμερα μόνο στο αίτημα της διαλεύκανσης και τιμωρίας των ενόχων για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων, αλλά να απαιτήσουν και να διεκδικήσουν να σταματήσει το τζογάρισμα, να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα από τη δεκαετία του 1950 έως σήμερα, να σταματήσει η εισφοροδιαφυγή του κεφαλαίου, να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ