Τετάρτη 13 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τριήμερη απεργία των δικηγόρων

Σήμα κινδύνου εξέπεμψε χτες σύσσωμο το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας για την κατάσταση που επικρατεί στη Δικαιοσύνη. Οι δικηγόροι της Αθήνας κατεβαίνουν σε 3ήμερη προειδοποιητική απεργία στις 18, 19 και 20 Ιούνη διαμαρτυρόμενοι για τις καθυστερήσεις στην έκδοση των αποφάσεων, ενώ ζητούν την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων και γενναία χρηματοδότηση για την υλικοτεχνική υποδομή των δικαστηρίων.

Αναφέρουμε ενδεικτικά μερικά από τα προβλήματα: Δεν υπάρχει μηχανοργάνωση, τα ασανσέρ είναι χαλασμένα, τα κλιματιστικά δε λειτουργούν, στις τουαλέτες μετά από 2-3 ώρες λειτουργίας των δικαστηρίων δεν μπορείς να εισέλθεις. Ο ΔΣΑ για να βοηθήσει την κατάσταση έδωσε καρέκλες, ενώ προσφέρεται να παραχωρήσει και κομπιούτερ στα δικαστήρια. Στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου οι υποθέσεις προσδιορίζονται για το 2010, επειδή έχει μόνο ένα ακροατήριο!

Ειδικότερα, οι δικηγόροι της Αθήνας ζητούν: Να καλυφθούν τα υπάρχοντα 101 κενά σε δικαστές στο Πρωτοδικείο Αθήνας. Να γίνει εθελούσια έξοδος με νόμο των αποδεδειγμένα ανεπαρκών δικαστών, οι οποίοι για λόγους υγείας δεν μπορούν να δικάσουν. Να χρηματοδοτήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης τη μηχανοργάνωση των δικαστηρίων και να επισκευαστούν τα δικαστικά μέγαρα.

Σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στα δικαστήρια ο Μ. Κοκκινάκης, μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ, και επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συμπαράταξης Δικηγόρων», δήλωσε στο «Ρ» ότι όλα αυτά δεν είναι τυχαία, αλλά είναι πολιτική επιλογή να λειτουργεί η Δικαιοσύνη με αυτόν τον τρόπο υπηρετώντας τα συμφέροντα των λίγων και όχι των πολλών. Αυτό αποδεικνεύεται και από τα φαινόμενα διαφθοράς τα οποία δεν αντιμετωπίζονται με περιστασιακά μέτρα.

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δ. Παξινός μίλησε για φαινόμενα κομματικοποίησης στο χώρο της Δικαιοσύνης, κάνοντας λόγο για δικαστές που συνηθίζουν να πηγαίνουν σε κομματικά γραφεία.

  • Στο μεταξύ, συνεχίζεται σήμερα η 48ωρη απεργία των δικαστικών υπαλλήλων με αίτημα την κάλυψη όλων των κενών θέσεων, την εξεύρεση επιπλέον αιθουσών, αύξηση των αποδοχών τους, ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των ακροατηρίων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ