Τετάρτη 13 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΔΕΔΥ
Να σταματήσει η δίωξη της δασκάλας

Τη δίωξη της δασκάλας Καλλιόπης Μαθιουδάκη καταδικάζει με ψήφισμά του το Γενικό Συμβούλιο (ΓΣ) της ΑΔΕΔΥ - με πρωτοβουλία της «Ταξικής Δημοσιοϋπαλληλικής Συσπείρωσης» - και απαιτεί την άμεση παύση της.

Υπενθυμίζουμε ότι η πειθαρχική δίωξη της Κ. Μαθιουδάκη, δασκάλας στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Νικολάου, ασκείται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, επειδή ως ομιλήτρια στην εκδήλωση που έγινε στον Αγιο Νικόλαο Κρήτης για τη μάχη της Κρήτης και τη γενοκτονία των Ποντίων, τόλμησε να αναφερθεί στα αληθινά ιστορικά γεγονότα και στις ευθύνες των συμμάχων και της κυβέρνησης Βενιζέλου. Κάτι που εξόργισε τον κυβερνητικό περιφερειάρχη Κρήτης, Σεραφείμ Τσόκα, ο οποίος προκάλεσε επεισόδιο και με προκλητικό τρόπο αποχώρησε από την αίθουσα.

Στο ψήφισμα του ΓΣ επισημαίνεται ότι σε παγκόσμιο επίπεδο «γίνεται μια τεράστια προσπάθεια να ξαναγραφεί η ιστορία κατά πώς βολεύει τους ισχυρούς της γης». Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει «στην Ανω Πόλη ίδρυμα της Αμερικανικής Πρεσβείας για το ξαναγράψιμο της ιστορίας των Βαλκανικών χωρών. Υπάρχουν ιδρύματα χρηματοδοτούμενα από Αμερικανούς - Γερμανούς και γνωστούς μεγαλοεπιχειρηματίες (Σόρος) που ήδη κυκλοφορούν ιστορικά δοκίμια της νέας τάξης πραγμάτων».

Η στάση της δασκάλας τονίζει το ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, «εκφράζει την ανυπότακτη στάση του δασκάλου που θέλει ακόμα και με κόστος να υπερασπίσει την ιστορική αλήθεια». Τέλος, καλεί την υπουργό Παιδείας να παρέμβει για την άμεση παύση της δίωξης και τους συνδικαλιστικούς φορείς να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους. Ανάλογο ψήφισμα έβγαλε και ο Σύλλογος Δασκάλων -Νηπιαγωγών «ο Παρθενώνας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ