Κυριακή 17 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΦΟΡΝΤ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Συναγερμός στα βρετανικά συνδικάτα, μετά την απόφαση της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας «Ford» να βγάλει στο σφυρί δύο από τις κορυφαίες μάρκες πολυτελών αυτοκινήτων του κόσμου, την «Jaguar» και την «Land Rover». Οι 19.000 εργαζόμενοι των δύο βρετανικών αυτοκινητοβιομηχανιών εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την πώλησή τους, αφού και οι δύο είναι ιδιαίτερα κερδοφόρες, ενώ ανησυχούν ότι τα νέα αφεντικά που θα έρθουν θα θελήσουν να προβούν σε μαζικές περικοπές θέσεων εργασίας.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ Δεκαεπτά χρόνια μετά την «ενοποίηση», η Γερμανία παραμένει βαθιά διχασμένη, όσον αφορά τους μισθούς μεταξύ του ανατολικού και του δυτικού τμήματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία μελέτης του ινστιτούτου «Χανς Μπόκλερ» της Ομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων, η μέση διαφορά στους μισθούς μεταξύ ανατολής και δύσης ανέρχεται στο 21%, ωστόσο σε ορισμένους κλάδους οι Δυτικογερμανοί κερδίζουν έως και 41% περισσότερα απ' ό,τι οι συνάδελφοί τους στο ανατολικό τμήμα.

ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ - ΚΕΡΔΗ Μεγάλες ευκαιρίες για τις δυτικές φαρμακοβιομηχανίες στο μέλλον βλέπει ο χρηματοπιστωτικός οίκος Pricewaterhouse - Coopers (PwC). Η εταιρεία εκτιμά, σε σχετική της μελέτη, ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις φαρμάκων θα διπλασιαστούν στο 1,3 τρισ. δολάρια έως το 2020, λόγω του πιο ηλικιωμένου πληθυσμού της Γης, των αυξανόμενων επιπέδων παχυσαρκίας και της αύξησης της ζήτησης από τις αναδυόμενες αγορές. Ειδικά η Κίνα, αν και έχει τη δική της φαρμακευτική παράδοση, θα είναι σε 13 χρόνια η δεύτερη ή η τρίτη μεγαλύτερη αγορά φαρμάκων στον κόσμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ