Κυριακή 27 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης

Να γίνει άμεσα συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων με βάση το άρθρο 142Α του κανονισμού της Βουλής, ζήτησε με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Επίσης το Γραφείο Τύπου του Κόμματος σε ανακοίνωσή του, που εκδόθηκε την Παρασκευή 25 Αυγούστου, σημειώνει:

«Οι μεγάλες καταστροφές από τις πυρκαγιές που πλήττουν σχεδόν όλη τη χώρα, με αποκορύφωμα το θάνατο τουλάχιστον 7 πολιτών και τον τραυματισμό αρκετών πυροσβεστών, αποτελούν τη φυσική κατάληξη της κυβερνητικής πολιτικής που συρρικνώνει τις δημόσιες δαπάνες για δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση, ιδιωτικοποιεί τα δάση και τα ξεπουλάει στους μεγαλοκαταπατητές και οικοπεδοφάγους. Της πολιτικής πλήρους εγκατάλειψης ολόκληρων περιοχών της υπαίθρου και φυσικά των κατοίκων τους, που η ύπαρξή τους αποτελούσε προστασία και για τα δάση. Απόδειξη αυτής της πολιτικής εγκατάλειψης είναι ότι έπρεπε να θρηνήσουμε νεκρούς για να μάθει ο λαός για την πυρκαγιά στην περιοχή της Ηπείρου που καίει εδώ και 20 ημέρες!

Το ΚΚΕ εκφράζει την αγανάκτησή του για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν. Η δραστική ενίσχυση και ανάπτυξη των τομέων φύλαξης, προστασίας και πυρόσβεσης είναι βασική προϋπόθεση για να αντιμετωπιστεί η δραματική κατάσταση. Να συγκροτηθεί άμεσα Ενιαίος Φορέας Δασοπροστασίας. Να αυξηθούν δραστικά οι δαπάνες για δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση, ώστε να εξασφαλιστεί ο αναγκαίος και επαρκής τεχνικός εξοπλισμός, καθώς και η άμεση πρόσληψη προσωπικού στις υπηρεσίες δασοπυρόσβεσης.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες. Εφτασε στο σημείο ακόμη και αυτό το ομόφωνο πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για την προστασία των δασών όχι μόνο να το πετάξει στο καλάθι των αχρήστων, αλλά και να παίρνει μέτρα στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση απ' ό,τι αυτό προέβλεπε. Η επίκληση από την κυβέρνηση των "ακραίων καιρικών φαινομένων" είναι απλώς το άλλοθι. Ο λαός δεν πρέπει να της επιτρέψει να συγκαλύψει τις ευθύνες της. Η πολιτική εμπορευματοποίησης της γης, αλλά και εγκατάλειψης περιοχών της υπαίθρου είναι αυτή που οπλίζει τελικά το χέρι των εμπρηστών. Είναι αυτή που έχει ως αποτέλεσμα, παρά τις ηρωικές και απεγνωσμένες προσπάθειες των πυροσβεστών, να χάνονται ζωές, να καταστρέφονται εκατομμύρια στρέμματα δάσους, να καίγονται σπίτια, να ερημώνονται χωριά.

Το ΚΚΕ καλεί τα μέλη και τους φίλους του να βοηθήσουν με κάθε τρόπο τις πληγείσες περιοχές. Καλεί το λαό να μετατρέψει την οργή και αγανάκτησή του σε αγώνα και πάλη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, που ξεπουλάει ακόμη και αυτό το οξυγόνο του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ