Σάββατο 16 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
33ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Πολύμορφο πλατύ άνοιγμα στη νεολαία

Σε όλη τη χώρα ταξιδεύει το 33ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» μεταφέροντας μέσα από πολύμορφες εκδηλώσεις το μήνυμα προς τη νεολαία «Μη στριμώχνεσαι στα μέτρα τους! Με ισχυρό ΚΚΕ για τη ζωή που μας αξίζει».

Συνεχίζονται στο ΤΕΙ Αθήνας οι εκδηλώσεις της Οργάνωσης ΤΕΙ Λεκανοπεδίου. Το σημερινό πρόγραμμα (έναρξη 8 μ.μ.) περιλαμβάνει συναυλίες με τους «Ανεύθυνη Εταιρεία» και τον Μίλτο Πασχαλίδη, προβολές των ταινιών «Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι» και «Green Street Hooligans», και λαϊκό ρεμπέτικο ξεφάντωμα. Αύριο Κυριακή θα γίνουν συναυλίες από ερασιτεχνικά συγκροτήματα και θα προβληθούν οι ταινίες «Καληνύχτα και καλή τύχη» και «Ενοχος χωρίς αποδείξεις».

Σήμερα Σάββατο ολοκληρώνεται το διήμερο εκδηλώσεων των Οργανώσεων ΑΕΙ - ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στα γρασίδια της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσίαση του βιβλίου «Η γυναίκα φωλιά», προβολή της ταινίας «Viva Cuba», συναυλίες με ερασιτεχνικά συγκροτήματα, ομιλία για τις εξελίξεις στη Λατινική Αμερική και κουβανέζικο πάρτι.

Αλλες εκδηλώσεις
  • Σήμερα Σάββατο:

-- Στο Χαλάνδρι, στο δημοτικό πάρκινγκ, στις 7.30 μ.μ., για τους ελεύθερους χώρους.

-- Στον Κολωνό, στο 51ο και 27ο σχολείο, στις 5.30 μ.μ., τουρνουά μπάσκετ.

-- Στη Χαλκίδα, στο Θέατρο Κωτσόπουλου, στις 8 μ.μ., αφιέρωμα στα 40 χρόνια από τη δολοφονία του Τσε. Ομιλητής ο Αντώνης Κούκουρας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Στο Ηράκλειο Κρήτης, στην πλατεία της Αγίας Αικατερίνης, στις 7 μ.μ., με θέμα: «Ελεύθερος χρόνος - Αξιοποίησέ τον, διεκδίκησε τον αγωνιστικά». Ομιλήτρια η Ελένη Ξηρογιάννη, μέλος του Γραφείου του ΣΠ Κρήτης της ΚΝΕ.

-- Εκδρομή στη Μάνη διοργανώνει η ΝΟ Μεσσηνίας της ΚΝΕ (στα ανταρτοχώρια της Σαϊδόνας και του Εξωχωρίου) και εκδήλωση στην Καρδαμύλη, στις 8.30 μ.μ., με θέμα: «Η ιστορία μας αποδεικνύει πως όταν ο λαός θέλει μπορεί». Ομιλητής ο δικηγόρος Αντώνης Κατσάς.

  • Αύριο Κυριακή:

-- Στη Χαλκίδα, στα γραφεία της Οργάνωσης, στις 7 μ.μ., με θέμα: «Τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο των νέων εργαζομένων και η ανάγκη ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές».

Στο κενό η προσπάθεια φίμωσης

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια φίμωσης της ΚΝΕ χτες στην Κομοτηνή, όπου σεκιουρητάδες κι Ελληνική Αστυνομία, επιχείρησαν μάταια να απαγορέψουν προφεστιβαλική εκδήλωση της Οργάνωσης, επικαλούμενοι ότι αυτή δεν μπορεί να γίνει στον εξωτερικό χώρο του πολυκαταστήματος «Cosmopolis». Ωστόσο, η ΚΝΕ είχε στήσει την προφεστιβαλική δίπλα σε πάρκο, αρκετά μέτρα μακριά από το πολυκατάστημα. Νωρίτερα απαγορεύτηκε στα μέλη της ΚΝΕ να μοιράσουν προκηρύξεις στους εργαζόμενους του πολυκαταστήματος.

Το ΝΣ Ροδόπης της ΚΝΕ καλεί τη νεολαία μαζί με τον εργαζόμενο λαό να γυρίσει την πλάτη σε όλους αυτούς που θέλουν τους νέους χειραγωγήσιμους κι επιχειρούν να βάλουν τα δικαιώματά τους στο γύψο. «Δυνάμωσε την ΚΝΕ, το ΚΚΕ - τονίζει - για να ακούγεται πιο δυνατά η φωνή σου, να δυναμώσει ο αγώνας σου, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ανατροπή αυτής της πολιτικής, για να γίνει νόμος το δίκιο του εργάτη. Για εξουσία του λαού και της νεολαίας, που θα αγωνίζεται για το λαό και τις σύγχρονες ανάγκες του».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στον Πειραιά αύριο και μεθαύριο (2008-06-26 00:00:00.0)
«Να προβάλλουμε το δικό μας ρεαλισμό» (2008-05-30 00:00:00.0)
Πλατιά επικοινωνία με τη νέα γενιά (2005-08-27 00:00:00.0)
Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις (1997-05-28 00:00:00.0)
Απλώνονται στις γειτονιές οι προφεστιβαλικές (1997-05-27 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις σε ΤΕΙ Αθήνας, Πάντειο, Κέρκυρα (1996-05-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ