Σάββατο 16 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΣΚ (ΣΥΝ) ΣΤΗΝ ΠΟΕ ΟΤΑ
Προκαλούν για να καλύψουν τις πομπές τους

Μόνο κραυγές και ούτε κουβέντα για την ταμπακέρα, σε χτεσινή ανακοίνωση της πλειοψηφίας

Συνεχίζουν να προκαλούν τους εργαζόμενους οι ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΣΚ (ΣΥΝ) στην ΠΟΕ ΟΤΑ, σε μια προσπάθεια να συγκαλύψουν τις πομπές τους και να δικαιολογήσουν το κατάπτυστο πραξικόπημα στην Εκτελεστική Επιτροπή, με το οποίο μεθόδευσαν τον αποκλεισμό των εκπροσώπων των ταξικών δυνάμεων επειδή τους χαλάνε τη σούπα της συναίνεσης.

Σε χθεσινή τους ανακοίνωση μάλιστα, καταφέρονται και κατά του «Ριζοσπάστη», λέγοντας ότι «αποδοκιμάζουν τα συκοφαντικά και ανυπόστατα δημοσιεύματα της εφημερίδας περί πραξικοπήματος κατά της ΔΑΣ ΟΤΑ κλπ.». Και επαναλαμβάνουν τους ισχυρισμούς τους ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην ΠΟΕ ΟΤΑ δημιουργούσαν προβλήματα στη λειτουργία της Ομοσπονδίας και ότι η ΔΑΣ ΟΤΑ λέει ψέματα, όταν ισχυρίζεται ότι πραξικοπηματικά αποκλείστηκε.

Ούτε κουβέντα για την ταμπακέρα

Ομως, όπως είναι φυσικό, η συμβιβασμένη πλειοψηφία δε βρίσκει λέξη να πει για την ουσία του δημοσιεύματος. Καταπίνει τη γλώσσα της για το γεγονός ότι οι ηγεσίες των τριών παρατάξεων, από κοινού, αφαίρεσαν τη θέση του γραμματέα από τη ΔΑΣ και έπαυσαν τους εκλεγμένους αντιπροσώπους της από την Εκτελεστική Επιτροπή. Οτι πραξικοπηματικά εξέλεξαν νέα Εκτελεστική Επιτροπή, αφού τα μέλη της ΔΑΣ δεν είχαν παραιτηθεί.

Και πολύ περισσότερο, δεν μπορούν να πουν κουβέντα για το γεγονός ότι με αυτές τις ενέργειες στοχεύουν στο να απαλλαγούν από τις φωνές που αποκαλύπτουν και αντιπαλεύουν την επί της ουσίας σύμπλευση της πλειοψηφίας με τις επιλογές της εκάστοτε κυβέρνησης στην υλοποίηση των αντεργατικών σχεδίων της στον κλάδο και γενικότερα.

Πληρωμένη απάντηση

Πληρωμένη είναι η απάντηση και από τη ΔΑΣ ΟΤΑ: «Τη στάση μας την καθορίζει το συμφέρον των εργαζομένων του κλάδου. Την καθορίζει η ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες των αντιλαϊκών πολιτικών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», δηλώνει ξεκάθαρα σε σχετική ανακοίνωσή της. «Οσο και αν επιμένουν αυτές οι δυνάμεις, η ΔΑΣ δε θα συνυπογράψει ποτέ το σχέδιο της κυβέρνησης για τα ΒΑΕ, δε θα συμφωνήσει στην ύπαρξη των ελαστικών μορφών απασχόλησης, δε θα συνυπογράψει στο τζογάρισμα των αποθεματικών των Ταμείων, ούτε τις εισοδηματικές πολιτικές του 3%», σημειώνει σε ανακοίνωσή της.

Απαντώντας στο προκλητικό επιχείρημα ότι η άρνηση του γραμματέα και στελέχους του ΠΑΜΕ να υπογράφει παρεμπόδιζε τη λειτουργία της Ομοσπονδίας, σημειώνει: «Δυστυχώς, η ΔΑΣ και η άρνηση του γραμματέα δεν εμπόδισε τις συγκεκριμένες ηγεσίες να ξεπουλήσουν πέρυσι και πρόπερσι τις απεργίες του κλάδου, να δεχτούν την πρόταση της κυβέρνησης για τα ΒΑΕ, να συμφωνήσουν με την εισοδηματική πολιτική, των Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, να καταγγείλουν τον δήμαρχο της Νίκαιας, να εκτελέσουν το πραξικόπημά τους, έστω και προσωρινά».

Καταλήγοντας η ΔΑΣ υπογραμμίζει ότι «τις έδρες της η ΔΑΣ στην Εκτελεστική Επιτροπή, καθώς και τη θέση του γραμματέα, τις κατέχει με την ψήφο των εργαζομένων και με κανέναν δε θα μπει στο παζάρι για τη διατήρησή τους. Επαναλαμβάνουμε τη δήλωσή μας ότι έσπειραν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ