Σάββατο 16 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Με ... σφραγίδα συναίνεσης

Ενα ακόμη κρούσμα των αντι-ΠΑΜΕ μεθοδεύσεων (μετά το ΕΚ Πειραιά και την ΠΟΕ - ΟΤΑ) από τις δυνάμεις της συναίνεσης καταγράφηκε στη Θεσσαλονίκη. Αυτή τη φορά, με αφορμή τη διοργάνωση της καθιερωμένης ετήσιας συναυλίας του ΕΚΘ, που προγραμματίστηκε να γίνει στις 20 του Ιούνη, και τη σχετική αλληλογραφία. Καιρό τώρα ΠΑΣΚΕ και ΣΥΝ, με την ανοχή της ΔΑΚΕ και με διάφορα προσχήματα, προσπαθούν να καταργήσουν το ρόλο του γενικού γραμματέα του ΕΚΘ, επειδή είναι στέλεχος του ΠΑΜΕ και βάζει προσκόμματα στις ...«δουλιές» τους.

Παραβιάζοντας κάθε έννοια καταστατικού και νομιμότητας, ο πρόεδρος (ΠΑΣΚΕ) και η αναπληρώτρια γραμματέας (ΣΥΝ) έφτασαν στο σημείο να καταστρέφουν κείμενα με υπογραφή του γραμματέα και να τα αντικαθιστούν με δικά τους, προκειμένου να βάλουν το ΕΚΘ στο παιχνίδι της διαφήμισης - μέσω χορηγιών - των εργοδοτών (πολυεθνικές εταιρείες, σούπερ μάρκετ, ασφαλιστικές εταιρείες, κλπ).

Τη διαπαραταξιακή προβοκάτσια, καταγγέλλει στους εργαζόμενους η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, σημειώνοντας πως αποκαλύπτει τη μόνιμη «κολεγιά» ΠΑΣΚΕ και ΣΥΝ, που με την ανοχή της ΔΑΚΕ έχει υποκαταστήσει κάθε λειτουργία του ΕΚΘ. Μια «κολεγιά» που σε άλλη περίπτωση, π.χ., του Μακεδονικού Ινστιτούτου Εργασίας (ΜΑΚΙΝΕ), εκφράζεται με την ενημέρωση - κοροϊδία προέδρου (Ν. Γιαννόπουλος) και ταμία (Ν. Παυλίδη, γραμματέα της ΠΕ Θεσσαλονίκης του ΣΥΝ), που αφήνει μεγάλα ερωτηματικά για το πώς διαχειρίζονται τεράστια κονδύλια, όταν το ΜΑΚΙΝΕ, μόνο στους εργαζόμενους που απασχολεί, χρωστά 80.000 ευρώ.


Α. Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ