Σάββατο 16 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ
Ανταλλαγή πείρας από το διεθνές εργατικό κίνημα

Με εκπροσώπους από το Βιετνάμ, την Κούβα και την Ινδία είχε χτες συναντήσεις αντιπροσωπεία του Κόμματος, με επικεφαλής τον Γ. Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Με τους Βιετναμέζους συνδικαλιστές
Με τους Βιετναμέζους συνδικαλιστές
Διαδοχικές συναντήσεις με αντιπροσωπεία του Εργατικού Συνδικαλιστικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ, είχαν χτες οι εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων από το Βιετνάμ, την Κούβα και την Ινδία, που βρίσκονται στη χώρα μας για την 3η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ. Στις συναντήσεις έγινε ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στο διεθνές εργατικό κίνημα.

Στη συνάντηση με τους Βιετναμέζους συνδικαλιστές Νταγκ Νγκοκ Τουνγκ και Τραν Βαν Λι, πρόεδρο και μέλος της διοίκησης της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Βιετνάμ αντίστοιχα, συμμετείχαν ακόμα οι Γιώργος Μαυρίκος, Γιώργος Σκιαδιώτης και Γιώργος Πέρρος, μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Νίκος Σερετάκης, μέλος του Διεθνούς Τμήματος της ΚΕ του Κόμματος.

Μετά τη συνάντηση, ο Νταγκ Νγκοκ Τουνγκ εξέφρασε στο «Ρ» την εκτίμησή του στη δράση του ΚΚΕ, σημειώνοντας: «Από την ίδρυσή του το 1918 και μέσα από τη μακρά του ιστορία, το ΚΚΕ συνέβαλε στους αγώνες του λαού της Ελλάδας για δημοκρατία, για κοινωνική πρόοδο. Πιστεύουμε ότι θα έχει επιτυχίες στην πάλη και τους αγώνες που δίνει για το λαό της Ελλάδας». Μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε θερμά το ΚΚΕ εκ μέρους των εργατών του Βιετνάμ για τη στήριξη που προσφέρει στους αγώνες που δίνουν για την υπεράσπιση και την προκοπή της πατρίδας τους.

Από τη συνάντηση με τις αντιπροσωπείες της Κούβας και της Ινδίας
Από τη συνάντηση με τις αντιπροσωπείες της Κούβας και της Ινδίας
Η σημασία του προλεταριακού διεθνισμού βρέθηκε μεταξύ άλλων στο επίκεντρο των συναντήσεων με τον Ραϊμούντο Ναβάρο Φερνάντες, υπεύθυνο του Διεθνούς Τμήματος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Κούβας και τον Τ.Κ. Ρανγκαραχάν, αντιπρόεδρο της Ενωσης συνδικάτων Ινδίας. Σε δηλώσεις τους μετά την κοινή συνάντηση, ο Τ.Κ. Ρανγκαραχάν αναφέρθηκε στην ανάγκη οι εργαζόμενοι να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στην πολιτική που απειλεί τα δικαιώματά τους. Ενώ ο Ραϊμούντο Ναβάρο Φερνάντες υπογράμμισε πως τους λαούς της Κούβας και της Ελλάδας συνδέουν σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ