Κυριακή 17 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο ΛΑ.Ο.Σ. και οι «εντιμότατοι φίλοι» του

Στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, ο ΛΑ.Ο.Σ. συνεργάστηκε σε πολλούς δήμους κυρίως με το ΠΑΣΟΚ, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις και με τη ΝΔ ή με ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ από κοινού. Ας δούμε όμως, αναλυτικά, τις συνεργασίες και το πώς και πού αυτές εκφράστηκαν.

Το ΠΑΣΟΚ συνεργάστηκε με το ΛΑ.Ο.Σ., ως γνωστόν, στην Κέρκυρα. Μάλιστα, για να επικυρώσουν και τυπικά αυτή τη συνεργασία συνυπέγραψαν γραπτό κείμενο με τίτλο «Πρωτόκολλο Τοπικής Συνεργασίας». Παρ' όλα αυτά, μέχρι πρόσφατα, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αρνούνταν μετά... βδελυγμίας αυτή τη «συμμαχία», δηλώνοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ πανελλαδικά είχε αποκλείσει με επίσημο τρόπο συνεργασία με το ΛΑ.Ο.Σ.» (Π. Ευθυμίου, 29/1/2007). Μετά βέβαια, ήρθε η πραγματικότητα.

Πραγματικότητα, όμως, που δεν περιορίζεται μόνο σε αυτή τη συνεργασία. Αν πριν τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, ανέτρεχε κάποιος στην ιστοσελίδα του ΛΑ.Ο.Σ., θα διαπίστωνε πως έχει στηρίξει συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ ή «ανταρτών» του ΠΑΣΟΚ, σε μια σειρά από δήμους. Συγκεκριμένα, σε Ασπρόπυργο, Γρεβενά, Καρπενήσι, Νέα Αλικαρνασσό Κρήτης, Βύρωνα, Ηράκλειο Αττικής, Καλλιθέα, Κερατσίνι και Κορυδαλλό, υπήρξε στήριξη. Μάλιστα στους πέντε τελευταίους δήμους, υπήρχε και συμμετοχή των υποψηφίων του ΛΑ.Ο.Σ. στα ψηφοδέλτια.

Στο Ιλιον, ο ΛΑ.Ο.Σ., στήριξε τον κοινό συνδυασμό ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ και, επιπλέον, συμμετείχε και υποψήφιός του στο ψηφοδέλτιο. Στου Ζωγράφου, ο υποψήφιος της ΝΔ, στηρίχτηκε από το ΛΑ.Ο.Σ. Στη Νέα Πέραμο, στήριξε το συνδυασμό του ΣΥΝ.

Ακόμη, όμως και στο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, στην Αθήνα, στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ., συμμετείχαν στο συνδυασμό του σημερινού δημάρχου Νικ. Κακλαμάνη, ο οποίος στηρίχτηκε από τη ΝΔ. Παράλληλα, ο ΛΑ.Ο.Σ. στήριξε τη συνεργασία μεταξύ ΝΔ-ΣΥΝ που διαμορφώθηκε στο Ψυχικό, όπως επίσης και το συνδυασμό του ΣΥΝ, στο Αργοστόλι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ