Κυριακή 17 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πατριδογνωμόνιο
Κόσσοβο όπως κοκαΐνη

Την ώρα που τα δυο μεγάλα κόμματα διαγκωνίζονται για την εξουσία παίζοντας στη ρουλέτα της τα αποθεματικά των Ταμείων και κρύβοντας τον τζόγο και το πρόβλημα της εξάρθρωσης του ασφαλιστικού συστήματος πίσω από τις κουρτίνες των ομολόγων...

Την ώρα που ο ΣΥΝ λαϊκίζει βρίζοντας το ΚΚΕ... Την ώρα που ο ΛΑ.Ο.Σ ξεπετάει σαν λάβαρο τον ομόαιμο αντικομμουνισμό του, σε βαθμό που τα δυο αυτά κόμματα - το καθένα από τη δική του μεριά - επιδίδονται στο άθλημα της συκοφαντίας και του λιθοβολισμού της εργατικής τάξης, που θυσιάστηκε για να υπάρχουν κι αυτοί που θέλουν να την κοροϊδέψουν...

Η εξωτερική μας πολιτική ανοίγει αντί να κλείνει πληγές στα εθνικά ζητήματα και αυξάνει τις πιθανότητες ο τόπος να πληρώσει και για τις «βόμβες» που δε φαίνονται.

Μια απ' αυτές, ευθεία και απόλυτη συνέπεια της διάλυσης των Βαλκανίων σε ευρωνατοϊκά προτεκτοράτα, ήρθε και πέρασε εντέχνως στα ψιλά των ΜΜΕ. Ο Μπους στα Βαλκάνια οργίασε. Ο Γκορ στην Ελλάδα έκανε μαθήματα προστασίας του περιβάλλοντος αντίστοιχα με το δράμα όλων όσοι στη γειτονιά μας ρούφηξαν και ρουφάνε το απεμπλουτισμένο ουράνιο ωσάν τη χαρά των όσκαρ!..

Η συνέπεια ήταν να μετατραπεί το Κόσσοβο σε «μικρή Κολομβία» των Βαλκανίων σε ό,τι αφορά στην παραγωγή και διακίνηση κοκαΐνης κι άλλων τέτοιων «φρούτων» του αστικού παραδείσου. Και βεβαίως, μαζί με τα Σκόπια, την Αλβανία και θυλάκους στις γύρω «νέες» χώρες, το Κόσσοβο, που τώρα «απαιτείται» από τους Αμερικανούς να γίνει «ανεξάρτητη» χώρα, σέρνει τον τρελό χορό της κοκαΐνης στην Ευρώπη, που αλλάζει με Σαρκοζί και Πρόντι!..

Τα παιδιά και οι γονείς της όποιας μεσαίας τάξης της χώρας γιατί θα κόπτονται για το Κόσσοβο; Γιατί να μη μασάνε την καραμέλα του ξύλινου ΚΚΕδικου λόγου περί ιμπεριαλισμού; Τι σχέση έχουν οι μικροαστοί στην Ελλάδα με τους Κοσσοβάρους; Στο κάτω κάτω της γραφής είπαν ΟΧΙ στον πόλεμο και τους βομβαρδισμούς του '99. Οπότε ουδεμία ευθύνη πλέον φέρουν για τις εξελίξεις του μονόδρομου των ισχυρών. Είναι οι ίδιοι που πονούν σε δημοσκοπημένο ποσοστό 87% για την «κλοπή» του ονόματος Μακεδονία.

Ομως οι μικροαστοί, η λεγόμενη «μεσαία τάξη» της χώρας μας είναι ο κύριος στόχος της κοσσοβάρικης μαφίας της κοκαΐνης, που οσονούπω θα γίνει και κράτος. Ετσι εμφανίστηκε προ ολίγων ημερών και το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής κόκας στον τόπο μας. Σε βίλα. Με... ευρωπαϊκές προδιαγραφές και κοσσοβαρο-κολομβιάνικες διασυνδέσεις!.. Δεν ίδρωσε αυτί. Δεν κόπηκαν σε δηλώσεις τα ποδάρια της άρχουσας διανόησης, που ανησυχεί μήπως και ήταν υψηλή η ποινή για τους απατεώνες στο Πάντειο.

Ορέ, σύντροφοι, κράξιμο που πέφτει στους υποκριτές και τους φαρισαίους. Υπάρχει μεγαλύτερη ποινή, να τους φωνάξουμε στα μούτρα, από το να ψηφίζουν τους διαλυτές των Βαλκανίων για να δώσουν τελικά τα παιδιά τους πελατεία στην κοσσοβάρικη κοκαΐνη; Τέτοια παγκοσμιοποίηση και νέα τάξη πραγμάτων είναι ποινή με τίμημα το μέλλον. Τα νιάτα.

Για τους ασχολούμενους με τα... ομόλογα, τους λάτρεις της αστικής οικονομίας «δώρο» η πληροφορία του ρεπορτάζ ότι η κατανάλωση κοκαΐνης στη μεγαλοαστική τάξη έπεσε (!) οπότε οι... ανεξάρτητοι γείτονες και οι υπερατλαντικοί συνεταίροι τους, βλέποντας κεσάτια, είπαν να κάνουν «επενδύσεις» κι εδώ και να πνίξουν στην κόκα τη μεσαία τάξη...

Μαυρίστε τους πριν ασπρίσουν τα ρουθούνια των παιδιών της γενιάς των άφθονων κινητών και των ακίνητων ονείρων.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ