Τρίτη 19 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΑΞ ΜΠΑΤΣΟΣ ΠΑΝΤΑ ΜΠΑΤΣΟΣ

ΔΕΝ ΞΕΠΛΕΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ: «Καταιγισμός από βίντεο με σκηνές βιαιοπραγίας από αστυνομικούς αναμένεται εντός των επομένων ημερών ενώ οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής περιμένουν τα χειρότερα. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης με τις εμφανίσεις του στα κανάλια κυριολεκτικά τα έκανε χειρότερα.

Ακόμα και ο ίδιος τώρα πλέον αντιλαμβάνεται ότι φτάνει κοντά η μέρα που θα αναγκαστεί να ομολογήσει δημόσια ότι με την πρακτική που έχει εφαρμόσει και τη λανθασμένη επιλογή του αρχηγού της ΕΛΑΣ η Αστυνομία πρέπει να διαλυθεί και να συσταθεί εξ αρχής» (από το πρώτο θέμα στην «ΑΥΡΙΑΝΗ»).

ΟΥΤΕ ΜΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΥ... «Ο Βύρωνας Πολύδωρας μιλάει ανοιχτά πλέον για τις απειλές που δέχεται κατά της ζωής του, συνιστώντας πάντως ψυχραιμία, αυτοσυγκράτηση και μεθοδικότητα στον εντοπισμό και τη σύλληψη των τρομοκρατών, ώστε να αποφευχθεί "το μεγάλο επικείμενο κακό" (...) στο υπουργείο δημόσιας τάξης κάνουν πλέον λόγο για "συστημικό παρακράτος" με αφορμή τον χρόνο και τον διαδικτυακό τόπο προβολής του βίντεο, αλλά και τον ξυλοδαρμό του υποδιευθυντή των ΜΑΤ. Θεωρούν βέβαιο ότι οι αντιεξουσιαστές πολλοί εκ των οποίων κινούνται στις παρυφές της τρομοκρατίας, διατηρούν σχέσεις και επαφές με στελέχη της αστυνομίας από τα οποία πήραν το υλικό του βίντεο αλλά και τη φωτογραφία του υποδιοικητή των ΜΑΤ (...) ανησυχούν ότι ο επόμενος στόχος των τρομοκρατών πιθανόν να κινείται μέσα σε πλήθος την ώρα που θα εκδηλωθεί εναντίον του επίθεση και τρέμουν στο ενδεχόμενο εγκληματικής βομβιστικής ενέργειας σε κεντρικό και πολυσύχναστο σημείο της Αθήνας στη διάρκεια εργάσιμης ημέρας. Πιστεύουν ότι οι τρομοκράτες έχουν άμεση πληροφόρηση και γνώση για τα μέτρα που λαμβάνει η αστυνομία» (το ρεπορτάζ στη «ΧΩΡΑ»).

ΤΟ ΛΙΠΑΣΜΑ: «Δύσκολα μπορεί κανείς να συμφωνήσει με την πάγια θέση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης πως τέτοια περιστατικά είναι μεμονωμένα. Μεμονωμένες είναι οι περιπτώσεις που οπτικό υλικό έρχεται στη δημοσιότητα (...) η συμπεριφορά αυτή τροφοδοτείται από την εδραιωμένη πεποίθηση ατιμωρησίας όσων αστυνομικών αυθαιρετούν» (ο Κ. Παπαϊωάννου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου / «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ