Τρίτη 19 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
3η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Πιο ώριμοι, πιο σίγουροι, προχωράμε μπροστά!

Η 3η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ, πέρασε από το απόγευμα της Κυριακής στην Ιστορία. Οι διήμερες εργασίες, με τη συμμετοχή 620 εργατών αντιπροσώπων από κάθε κλάδο και νομό, άφησαν πίσω τους πολύτιμη παρακαταθήκη την πλούσια πείρα και τα συμπεράσματα από τους μικρούς και μεγάλους αγώνες, την αισιοδοξία για τις ταξικές μάχες που έρχονται, το πείσμα να καταπολεμηθούν με αποφασιστικότητα οι αδυναμίες που με αυτοκριτική διάθεση εντοπίστηκαν.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα επιθεώρησε τις δυνάμεις του. Μέτρησε το μπόι του και το βρήκε πολύ ψηλότερο απ' ό,τι πέντε χρόνια πριν, στη 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη. Μέτρησε τα βήματα που κατέγραψε στην οκτάχρονη πορεία του, από τον Απρίλη του 1999 και επιβεβαίωσε πως η ίδρυσή του ήταν αδήριτη ανάγκη. Αυτό κατέθεσαν στη Συνδιάσκεψη όχι μόνο οι εργάτες εκείνοι που έβαλαν τα θεμέλια του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, μέσα σε δύσκολες συνθήκες υποχώρησης και εκφυλισμού του κινήματος, αλλά και ο εργατόκοσμος εκείνος που στην πορεία συναντήθηκε με το ΠΑΜΕ στους δρόμους του αγώνα. Που το βρήκε δίπλα του στην πύλη του εργοστασίου όταν απεργούσε. Που το συνάντησε να τον υπερασπίζεται όταν απολύθηκε ή διώχτηκε, επειδή τόλμησε να διεκδικήσει. Που πορεύτηκε μαζί του στους μεγάλους αγώνες.

Ολοι αυτοί, που το περασμένο Σαββατοκύριακο για πρώτη φορά συμμετείχαν σε μια τέτοια κορυφαία από κάθε άποψη δραστηριότητα του ΠΑΜΕ, νέοι και νέες εργάτες και υπάλληλοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία, αποτελούν την καλύτερη εγγύηση ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα γίνεται κάθε μέρα και πιο ικανό, όλο και πιο αποτελεσματικό στην υπεράσπιση του δίκιου της εργατικής τάξης. Ταυτόχρονα, η συσπείρωσή τους γεννάει ακόμα μεγαλύτερα καθήκοντα για το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα, στην εκπλήρωση των οποίων τα συμπεράσματα της συνδιάσκεψης αποτελούν οδηγό.

Στις εργασίες πήραν το λόγο πάνω από 80 συνδικαλιστές αντιπρόσωποι. Συμμετείχαν ακόμα 24 ξένοι συνδικαλιστές από 16 συνολικά χώρες, τους χαιρετισμούς των οποίων διέκοψαν πάμπολλες φορές οι εργαζόμενοι με τα συνθήματά τους, εκφράζοντας την αστείρευτη δύναμη της διεθνιστικής αλληλεγγύης. Ολοι τους αναγνώρισαν στο ΠΑΜΕ τον πραγματικό εκφραστή των συμφερόντων των εργαζομένων, τον ακούραστο εργάτη για την αναγέννηση του συνδικαλιστικού κινήματος, την πρωτοπόρα δύναμη στην ανασυγκρότηση της ΠΣΟ.

Η Συνδιάσκεψη εξέλεξε νέα Εκτελεστική Γραμματεία και Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν και μετανάστες εργάτες από τη Γερμανία, τη Σουηδία και τη Δανία. Εξέδωσε επίσης δυο ψηφίσματα: ένα για να εκφράσει την αλληλεγγύη στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης και ένα με το οποίο καταδικάζει τις συνεχιζόμενες διώξεις σε βάρος στελεχών της ΠΟΕΕΠ. Σήμερα και τις επόμενες μέρες, ο «Ρ» θα παρουσιάσει εκτενή αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις αντιπροσώπων, καταγράφοντας μέρος από την πολύτιμη πείρα που μεταφέρθηκε στις εργασίες της Συνδιάσκεψης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ