Τρίτη 19 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Μικρές επιχειρήσεις με ... 50 εργαζόμενους

Τις μεθόδους εξαπάτησης των αυτοαπασχολουμένων και μικρών εμπόρων, επιστράτευσε η κυβέρνηση της ΝΔ, τη στιγμή που διανύουμε προεκλογική περίοδο, και ενώ οι αγωνιστικές δυνάμεις των ΕΒΕ προχωρούν σε κινητοποιήσεις. Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, υπογράφτηκε απόφαση για το νέο κύκλο ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο εμπόριο και τις υπηρεσίες.

Μικρομεσαίες, τρόπος του λέγειν βέβαια, αφού σε αυτές εντάσσονται επιχειρήσεις που απασχολούν από 0 έως 49 εργαζόμενους, ενώ την τελευταία τριετία έχουν παρουσιάσει ετήσιο κύκλο εργασιών - ανάλογα με τις τρεις ζώνες στις οποίες εντάσσονται γεωγραφικά - από 15.000 ευρώ, έως 5.000.000 ευρώ!

Στην προκειμένη περίπτωση, πρόκειται για πρόγραμμα που χρηματοδοτείται και από κοινοτικούς πόρους και απευθύνεται σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, όπως αυτές προσδιορίζονται από τον κοινοτικό κανονισμό. Και εδώ είναι η απάτη. Γιατί αυτές που κατά τον κοινοτικό κανονισμό θεωρούνται μικρές επιχειρήσεις, για τα ελληνικά δεδομένα είναι μεγάλες, πολλές δε από αυτές, θυγατρικές πολυεθνικών, οι οποίες εισέρχονται στα κοινοτικά προγράμματα και τα λεηλατούν.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο νέος κύκλος ενισχύσεων ανέρχεται στα 403.700.000 ευρώ και μπορεί να φτάσει έως και τα 499.000.000 ευρώ, ενώ η ίδια συμμετοχή των επιχειρήσεων προσδιορίζεται στο 25% της επένδυσης. Επένδυση, η οποία πρέπει να εγκριθεί από τις τράπεζες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ