Τρίτη 19 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Προωθεί νέα σκανδαλώδη απόφαση

Με αφορμή το Κτηματολόγιο, θέλει να προσλάβει δικηγόρους με ωρομίσθιο 64 ευρώ!

Ενα ακόμα σκάνδαλο στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) ετοιμάζεται να προσθέσει η πλειοψηφία της διοίκησης, καθώς με πρότασή της ζητά να προσλάβει δικηγόρους για το Κτηματολόγιο του ΟΕΚ με αμοιβή 64 ευρώ την ώρα! Το γεγονός καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδος, αναφέροντας ότι «οι διοικούντες τον ΟΕΚ και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης, έβαλαν στο χορό τη διοχέτευση ζεστού χρήματος από τις εισφορές των εργαζομένων και τους δικηγόρους».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, ο πρόεδρος έφερε το θέμα σε προηγούμενο ΔΣ του Οργανισμού. «Επειδή όμως υπήρξαν αντιδράσεις και η Νομική υπηρεσία δεν μπορεί να καλύψει νομικά την απόφαση για μια τέτοια δαπάνη, επανέρχονται με νέα εισήγηση, και για να ξεγελάσουν το ΔΣ, ζητούν να προσλάβουν τους δικηγόρους και μετά σε συνεννόηση με το Δικηγορικό Σύλλογο να καθορίσουν τις αμοιβές».

Η Ομοσπονδία καταθέτει τα εξής ερωτήματα:

-- Γιατί η Νομική Υπηρεσία δεν ήταν ενημερωμένη για την εν λόγω εισήγηση και δεν έχει απαντήσει, σε έγγραφη ερώτηση μέλους του ΔΣ του Οργανισμού, σε ποιο νόμο στηρίζεται αυτή η απόφαση για αμοιβή 64 ευρώ την ώρα;

-- Γιατί η διευθύντρια Στεγαστικής συνδρομής με την προηγούμενη εισήγηση δε συμφώνησε και δεν την υπέγραψε και σήμερα συμφωνεί;

-- Γιατί βιάζεται ο εκτελών χρέη Προέδρου, κ. Αγαδάκος και επιπλέον παρασύρει το ΔΣ σε παράνομη απόφαση;

Η Ομοσπονδία απαριθμεί σειρά από προηγούμενες σκανδαλώδεις αποφάσεις της διοίκησης του ΟΕΚ και καταγγέλλει ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα της πελατειακής κομματικής δράσης του Οργανισμού από όλες τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου. «Διοχετεύουν πακτωλό χρημάτων στο κεφάλαιο, στους διάφορους αεριτζήδες, επιτήδειους, στις κατασκευαστικές εταιρείες, τους "ημέτερους" και άλλους κρατικοδίαιτους και οι εργαζόμενοι που πληρώνουν εισφορές για να αποκτήσουν σπίτι θα το απολαύσουν στην άλλη ζωή».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παιχνίδια στην πλάτη των δικαιούχων (2011-06-04 00:00:00.0)
Σχεδιάζουν τις νέες μειώσεις των προγραμμάτων (2011-05-14 00:00:00.0)
Αύριο η σύσκεψη για τον ΟΕΚ (2011-03-10 00:00:00.0)
Ο ΟΕΚ θα πληρώνει, η «θυγατρική» θα αποφασίζει... (2000-01-23 00:00:00.0)
Ποιος κρατάει ποιον; (1996-02-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ