Τρίτη 19 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΤ
Σε άμεσο κίνδυνο οι κύριες συντάξεις

Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκονται πλέον οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των ναυτεργατών, ενώ το ίδιο το ΝΑΤ το «πάνε για φούντο» στα πλαίσια του γενικότερου σχεδιασμού για το Ασφαλιστικό που προετοιμάζουν από κοινού κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για μετά τις εκλογές. Χτες, η πλειοψηφία της διοίκησης του ΝΑΤ αποφάσισε να μεταφέρει κονδύλια από το λογαριασμό της κύριας σύνταξης για να καταβληθούν στους δικαιούχους οι επικουρικές συντάξεις του Ιούλη. Είναι η δεύτερη φορά που λαμβάνει τέτοια απόφαση το ΝΑΤ. Την πρώτη την έλαβε για να καταβληθούν οι επικουρικές συντάξεις του Ιούνη και μάλιστα παράνομα, με εντολή του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννη.

Ο Κεφαλογιάννης στη συνέχεια για να καλύψει αυτή την παρανομία πρόσθεσε σχετική διάταξη -που προβλέπει δηλαδή τη μεταφορά κονδυλίων - στο κατάπτυστο νομοσχέδιο περί «αλληλοασφάλισης», ο οποίος ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή και είναι πλέον ο νόμος 3569/2007 (στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε στις 8 Ιούνη του 2007).

Ολα αυτά συμβαίνουν σε ένα ΝΑΤ του οποίου τα ελλείμματα, από τη διαχρονική εισφοροδιαφυγή και εισφοροκλοπή των εφοπλιστών που τους εξασφάλισαν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, έχουν «χτυπήσει κόκκινο», αφού ο κρατικός προϋπολογισμός από το οργανικό έλλειμμα των 1.050.491.251 ευρώ καλύπτει τα 925.000.000 ευρώ. Που σημαίνει ότι μένουν ακάλυπτα 125.491.251 ευρώ. Ενώ τελευταίο ισχυρό πλήγμα σε βάρος του ΝΑΤ είναι και η απαλλαγή των εφοπλιστών της κρουαζιέρας και των ποντοπόρων πλοίων από τις ασφαλιστικές τους εισφορές, όταν το ΝΑΤ δεν μπορεί να πληρώσει τις συντάξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ