Τρίτη 19 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΣΟΥΝΤΑ
Εκδήλωση τιμής στον Αρη Βελουχιώτη

Αποψη από την προχτεσινή εκδήλωση τιμής στον Α. Βελουχιώτη, στη Μεσούντα
Αποψη από την προχτεσινή εκδήλωση τιμής στον Α. Βελουχιώτη, στη Μεσούντα
Φόρο τιμής στον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ, Αρη Βελουχιώτη, απέδωσαν αγωνιστές και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της Εθνικής Αντίστασης, μαζί με κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση - πολιτικό μνημόσυνο που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων - ΠΟΑΟ, στη Μεσούντα της Αρτας, 62 χρόνια από το θάνατο του λαϊκού αγωνιστή.

Η εκδήλωση άνοιξε με τραγούδια από τη χορωδία ΠΕΑΕΑ Λάρισας και ακολούθησαν χαιρετισμοί από εκπροσώπους του Δήμου Αθαμανίας, του δημοτικού διαμερίσματος Μεσούντας και τον Κώστα Τσίτσια, μέλος του Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και ΔΣΕ.

Στην ομιλία της η Λουίζα Ράζου, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας Περιοχής ΒΔ Ελλάδας του ΚΚΕ, στάθηκε, μεταξύ άλλων, στην πρωτοπόρα δράση του ΚΚΕ και την ανάδειξή του σε οργανωτή - καθοδηγητή και κύριο αιμοδότη της Αντίστασης, όταν το σύνολο του αστικού κόσμου εγκατέλειπε το λαό, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούν να σταθούν εμπόδιο οι πολύμορφες δυσκολίες, ο αρνητικός συσχετισμός δυνάμεων όταν παλεύεις για μια δίκαιη υπόθεση». Και πρόσθεσε, αναφερόμενη στο σήμερα:

«Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι το ΚΚΕ παρά τα αντικομμουνιστικά μνημόνια, παρά την ιδεολογική τρομοκρατία που ασκείται, δεν αποκηρύσσει την ιστορία του. Δεν υπογράφει "δήλωση μετάνοιας"». «Εδώ, από τον τόπο θυσίας του Αρη, το λέμε για άλλη μια φορά. Με εμπιστοσύνη στη δύναμη του λαού και της νεολαίας, με τη σιγουριά του δίκιου μας, με πείσμα μπροστά στις δυσκολίες του καθημερινού αγώνα, συνεχίζουμε για τη νικηφόρα έκβαση της πάλης της εργατικής τάξης και των συμμάχων της».

Από την ΠΟΑΟ μίλησε ο Βούζας Λαδιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ