Τρίτη 19 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Χτύπημα για τις γυναίκες οι νέες εργασιακές σχέσεις

Σε πολιτική εκδήλωση όπου τέθηκαν όλα τα ζητήματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, εξελίχθηκε η προχτεσινή σύσκεψη γυναικών που διοργάνωσε το ΚΚΕ, στη Νέα Σμύρνη, με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η Αλέκα Παπαρήγα στην ομιλία της σημείωσε πως θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα προβλήματα κατά φύλο και ηλικία, σημειώνοντας πως και η Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εξειδικεύουν την πολιτική τους ακριβώς με αυτό τον τρόπο. Τόνισε, μάλιστα, ότι το μεγάλο χτύπημα για τις γυναίκες θα έρθει όταν δρομολογηθεί η πολιτική της λεγόμενης εθελοντικής αμειβόμενης εργασίας - όρος που χρησιμοποιούν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ - σε μια σειρά από τομείς κοινωνικής πολιτικής, όπως η Παιδεία, η Υγεία και κυρίως η Πρόνοια. «Οι γυναίκες θα είναι υποζύγια, μόνο που θα παίρνουν ...βραβείο ότι κάνουν εθελοντική δουλιά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε πλούσια συζήτηση με ερωτήσεις που αφορούσαν στο γυναικείο ζήτημα και στην πολιτική της άρχουσας τάξης σε αυτό, μέχρι και τις τελευταίες εξελίξεις στην Παλαιστίνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ