Τρίτη 19 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Βομβαρδισμός» από δημοσκοπήσεις

Κορυφώνεται ο βομβαρδισμός της «κοινής γνώμης» από τις δημοσκοπήσεις που ενισχύουν την τεχνητή δικομματική πόλωση και τον εγκλωβισμό της δυσαρέσκειας των λαϊκών στρωμάτων από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Το «ενδιαφέρον» και η «αγωνία» στρέφονται στην αυξομείωση της «ψαλίδας» μεταξύ των δύο μονομάχων, ίσα ίσα για να μεγαλώνουν τα διλήμματα του τύπου «Καραμανλής ή Παπανδρέου». Οι δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις που «βγήκαν στον αέρα» καταγράφουν ένα προβάδισμα της ΝΔ γύρω από τις δύο ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΠΑΣΟΚ, ενώ υψηλό είναι το ποσοστό των «αναποφάσιστων». Συγκεκριμένα, στο 2,3% διαμορφώνεται η διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την εξαμηνιαία έρευνα της MRB. Ειδικότερα, η ΝΔ προηγείται με 36,3% έναντι 34% του ΠΑΣΟΚ. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7%, ο ΣΥΝ με 4,4% και ο ΛΑ.Ο.Σ. με 3,7%. Η «αδιευκρίνιστη ψήφος» φτάνει το 12,5%. Στην «παράσταση νίκης» η ΝΔ συγκεντρώνει 60,7%, έναντι 27,6% του ΠΑΣΟΚ. Στην «καταλληλότητα για την πρωθυπουργία» ο Κ. Καραμανλής προηγείται με 42%, έναντι 35% του Γ. Παπανδρέου.

Προβάδισμα 2,2% της ΝΔ καταγράφει άλλη δημοσκόπηση της εταιρείας RASS για «Το Παρόν». Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 36,2% έναντι 34% του ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ φτάνει στο 7,5%, ο ΣΥΝ στο 4% κι ο ΛΑ.Ο.Σ. στο 3,9%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 6,3%.

Σε ό,τι αφορά τις συσπειρώσεις και το «ισοζύγιο διαρροών» η ΝΔ υστερεί. Η συσπείρωσή της ανέρχεται στο 77,8% έναντι 80,1% του ΠΑΣΟΚ. Ενώ στο ισοζύγιο διαρροών υπερέχει το ΠΑΣΟΚ, αφού το 6,9% των ψηφοφόρων της ΝΔ του 2004 μετακινείται προς το ΠΑΣΟΚ, ενώ το 3,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ του 2004 μετακινείται προς τη ΝΔ. Σοβαρές διαρροές έχει η ΝΔ προς τον ΛΑ.Ο.Σ. (4,1%), όπως και το ΠΑΣΟΚ προς το ΚΚΕ (3,6%).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ