Τρίτη 19 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι «έκπληκτοι... »

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΓΕΜΙΣΑΝ ΟΙ τηλεοπτικές οθόνες «έκπληκτους» μετά το βίντεο με τις βαναυσότητες στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας. Ποιος να περίμενε τέτοια πράγματα σε μια χώρα που βρίσκεται στο σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης και φέρει τον ευρωπαϊκό πολιτισμό;

Μόνο που ούτε για το συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα, ούτε γενικώς για τις πρακτικές των αστυνομικών απέναντι στους οικονομικούς μετανάστες είναι η πρώτη φορά που μαθαίνονται και καταγγέλλονται τέτοια πράγματα. Είναι γνωστά, πασίγνωστα σε όλους τους.

Κι αυτά δε συμβαίνουν φυσικά μόνον όσο υπουργός είναι ο Βύρωνας Πολύδωρας (όπως θέλει να υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ και οι «αντικειμενικοί» δημοσιογράφοι που προωθούν την προπαγάνδα του). Εννοείται, φυσικά, ότι ισχύει η αρχή που λέει ότι αυτά που μαθαίνουμε είναι ελάχιστα μπροστά σε αυτά που συνέβησαν ή συμβαίνουν.

Αλλωστε, σας βεβαιώνουμε ότι αυτά κάθε άλλο ασύμβατα με τις πρακτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι, κι ας φτιάχνουν όσες «επιτροπές προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων» θέλουν στις Βρυξέλλες.

Είναι τα αποτελέσματα των πολιτικών που θέλουν την ΕΕ ισχυρό φρούριο απέναντι στη φτώχεια που η ίδια δημιουργεί με τους πολέμους και τις οικονομικές της πιέσεις. Οπως και των πολιτικών που θέλουν τους μετανάστες πολίτες χωρίς δικαιώματα και φτηνό εργατικό δυναμικό.

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ μας συμβουλεύει το υπουργείο Εσωτερικών ενόψει του επερχόμενου καύσωνα. Συστήνει ...λιτές δίαιτες με φρούτα και λαχανικά, να κάνουμε «ντους» ανά μία - δύο ώρες και να προτιμάμε τα σκιερά μέρη.

Μόνο που πρέπει να τους θυμίσουμε ότι σε αυτή τη χώρα υπάρχουν ηλικιωμένοι - μόνοι τους - που δεν μπορούν να κάνουν «ντους», άνθρωποι που δεν έχουν την πολυτέλεια να διαλέξουν τι θα φάνε (γιατί τους απασχολεί το αν θα φάνε) και άστεγοι που δε βρίσκουν πάντα «σκιερά μέρη»...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ