Σάββατο 26 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ποιες είναι

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Η περσινή διεκδικήτρια του τίτλου της πρωταθλήτριας Ευρώπης στον τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης, είναι η ομάδα που αναμένεται να προβληματίσει περισσότερο τους «ερυθρόλευκους». Εστω και αν δεν έχει την αίγλη της ομάδας που έκλεψε την παράσταση την προηγούμενη χρονιά, η Βαλένθια συνεχίζει να αποτελεί μια σπουδαία ευρωπαϊκή δύναμη. Ο ισπανικός σύλλογος πραγματοποίησε σημαντικές μετεγγραφές καθώς απέκτησε ικανούς παίχτες όπως τους Μεντιέτα, Ζάχοβιτς, Κάριου και Ντεσάμπ. Από τις «νυχτερίδες» έφυγαν οι Βλάοβιτς, Λόπεζ, Σ. Γκαρσία, Τζεράρντ και Φαρινός. Προπονητής της Βαλένθια παραμένει ο Εκτωρ Ραούλ Κούπερ. Απέκλεισε την Τιρόλ Ινσμπουργκ με 0 - 0 και 4 - 1.

ΛΙΟΝ: Με όπλο της τη σταθερότητα και τους πιστούς φίλους της, η γαλλική ομάδα, αποτελεί μια σεβαστή και επικίνδυνη αντίπαλο. Φέτος, η ομάδα του Ζακ Σαντίν δεν επιδόθηκε σε σπουδαίες μετεγγραφικές κινήσεις καθώς προτίμησε να «δουλέψει» το ήδη υπάρχον έμψυχο υλικό της. Τα μεγάλα «αστέρια» του γαλλικού συλλόγου είναι οι Αντερσον και Βαϊρέλ, ενώ μεγάλο έργο προσφέρουν και οι Ντεφλάρντ, Βιόλε, Λεγκλ και Φόε. Απέκλεισε την Ιντερ Μπρατισλάβας κερδίζοντας αμφότερα τα παιχνίδια με 2 - 1.

ΧΕΡΕΝΒΕΝ:Χωρίς μεγάλες περγαμηνές στο ενεργητικό της αλλά προσβλέποντας στην τύχη του... πρωτάρη, η Χέρενβεν ρίχνεται φέτος για πρώτη φορά στη μάχη του Τσάμπιονς Λιγκ. Πολλά, πάντως, είναι και τα θετικά στοιχεία που συνοδεύουν τον ολλανδικό σύλλογο ένα εκ των οποίων είναι η δυνατότητά της να... χτυπάει στα ίσα μεγάλα παιχνίδια. Εξασφάλισε τη συμμετοχή της, αφήνοντας «στα κρύα του λουτρού» τον Αγιαξ. Προπονητής της Χέρενβεν, είναι ο Φοπ ντε Χάαν.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Γνωστή και μη εξαιρετέα... Μια από τις ισχυρότερες ποδοσφαιρικές δυνάμεις του πλανήτη. Η Γιουβέντους των δισεκατομμυρίων εδώ και πολλά χρόνια συνηθίζει να παρουσιάζεται στο δρόμο των ελληνικών ομάδων. Μετά τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ σειρά να ξαναβρεθεί στο δρόμο της, πήρε ο Παναθηναϊκός. Μάλιστα, η «Γιούβε» τη φετινή περίοδο, αναμένεται να δείξει ακόμα πιο ισχυρό πρόσωπο από την περσινή χρονιά καθώς, επιδίωξή της είναι να επανέλθει δριμύτερη στο κυνήγι του τίτλου. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, πραγματοποίησε σπουδαίες μετεγγραφές, καθώς ενσωμάτωσε στους κόλπους της τους Τρεζεγκέ, Ζάνκι, Παραμάτι, Βιέρι και Ο' Νιλ. Προπονητής της Γιουβέντους είναι ο Κάρλο Αντσελότι.

ΝΤΕΠΟΡΤΙΒΟ ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ: Αλλη μια φορά η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη βρίσκει μπροστά της τη Λα Κορούνια. Πέρσι οι Ισπανοί αποτέλεσαν το «δήμιο» της ελληνικής ομάδας στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Κατέκτησαν το πρωτάθλημα της χώρας τους με σχετική άνεση. Η πιο καλή μετεγγραφή της φετινής περιόδου ήταν για τη Λα Κορούνια η απόκτηση του Σαμπάιο, ο οποίος μαζί με τους Γιοκάνοβιτς, Μακάι, Ντζαλμίνια και Φλόρες αποτελούν τα μεγάλα της αστέρια. Τεχνικός της Ντεπορτίβο είναι ο Χαβιέ Ιρουρέτα.

ΑΜΒΟΥΡΓΟ: Στο... άγνωστο με βάρκα την ελπίδα ταξιδεύει ο Παναθηναϊκός κόντρα στο Αμβούργο. Η δυνατότερη ομάδα στο γκρουπ των αδυνάτων επιστρέφει μετά από 17 χρόνια στα «σαλόνια». θεωρείται από τις (επ)ανερχόμενες ομάδες του γερμανικού ποδοσφαίρου. Μπορεί να μην έχει την αίγλη του παρελθόντος αλλά αυτό δεν είναι πειστήριο αδυναμίας. Μεγάλα του αστέρια είναι ο τερματοφύλακας Μπουτ, ο Ιρανός Μαχνταβίκια και ο Γκανέζος Γκεμπόα. Προπονητής είναι ο Φρανκ Πάγκελσντορφ. Απέκλεισε την Μπρόντμπι με 2 - 1 και 0 - 0.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ