Κυριακή 27 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο χάρτης των πυρκαγιών

Χαραυγή - Καστανή Πωγωνίου - Αγ. Μαρίνα - Φωτεινό - Αετόπετρα - Λάβδανη Ιωαννίνων. Η φωτιά ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη. Στην περιοχή επιχειρούν 200 πυροσβέστες με 25 οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Εχουν εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους τα χωριά Αγ. Μαρίνα, Ριζό, Χαραυγή, Καστάνη, Αετόπετρα, Λάβδανη, Κ. Λάβδανη, Φωτεινό, Αετόπουλο, Κουρνοράχη, Γρανιτσοπού, Βρυσούλα και Λεπτοκαρυά. Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες (ισχυροί βόρειοι άνεμοι) που επικρατούν και το δύσβατο της περιοχής δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Η πυρκαγιά έχει φτάσει στα όρια του Νομού Θεσπρωτίας. Είναι σε έλεγχο.

Θεριακίσι Ιωαννίνων. Η φωτιά άρχισε προχτές το μεσημέρι και στον τόπο βρίσκονται 30 πυροσβέστες με πέντε οχήματα. Φωτιά καίει και στο Ανήλιο Μετσόβου. Είναι σε ύφεση.

Λυκόχια - Παυλιά - Παλαμάρι - Ψάρι - Σύρνα - Χρυσοβίτσι Αρκαδίας. Η φωτιά καίει από τις 22 Αυγούστου και στον τόπο επεμβαίνουν 100 πυροσβέστες με 32 οχήματα και τέσσερα αεροσκάφη. Ελέγχεται.

Βλαχοράφτη - Σαρακίνι - Κ. Κοτύλιο Μεγαλόπολης. Μαίνεται από την περασμένη Δευτέρα, ενώ η Πυροσβεστική επεμβαίνει με 300 πυροσβέστες, 35 οχήματα και έξι ελικόπτερα. Για προληπτικούς λόγους έχουν εκκενωθεί τα χωριά Κ. Κοτύλιο, Ν. Κοτύλιο, Α. Καρυές, Ισωμα, Σαρακίνι, Καστανοχώρι, Καλυβάκια, Μαυριά, Καρυές. Ο Νομός Αρκαδίας έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Είναι σε ύφεση.

Ξηρόκαμπος Μαινάλου. Καίει από την περασμένη Κυριακή και η Πυροσβεστική επεμβαίνει με 100 πυροσβέστες και 20 οχήματα. Είναι υπό έλεγχο.

Ανδρίτσαινα, Ροδιά, Μάτεσι. Η πυρκαγιά καίει από τις 22 Αυγούστου. Στον τόπο είναι 70 πυροσβέστες με 16 οχήματα, ένα αεροπλάνο κι ένα ελικόπτερο. Είναι σε εξέλιξη.

Λαϊλιά Σερρών. Καίει από το περασμένο Σάββατο. Η Πυροσβεστική επεμβαίνει με 40 πυροσβέστες, δέκα οχήματα κι ένα ελικόπτερο. Ελέγχεται.

Αχλαδοχώρι Κομοτηνής - Μενίγγειο όρος. Καίει από τις 20 Αυγούστου. Η Πυροσβεστική επεμβαίνει με 30 πυροσβέστες και δέκα οχήματα. Είναι σε εξέλιξη.

Δεσποτικά, Φανάρι Πρέβεζας. Η φωτιά καίει από τις 20 Αυγούστου και στον τόπο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με πέντε οχήματα. Είναι σε ύφεση.

Α. Κουτρουμπά - Καστρί - Αγιόπετρος Πάρνωνα Αρκαδίας. Ξεκίνησε την Παρασκευή και στον τόπο βρίσκονται 65 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα. Ελέγχεται.

Σε ύφεση ήταν οι πυρκαγιές στο Δίλοφο - Νικολίτσι Σπερχειάδας, όπου βρίσκονταν 40 πυροσβέστες με έντεκα οχήματα και δυο αεροπλάνα και σε Φτέρη, Αγ. Παντελεήμονα Αιγίου όπου επενέβαιναν 30 πυροσβέστες με έξι οχήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ