Σάββατο 23 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αντληση κεφαλαίων από «Μαρφίν»

Καμπάνια για την άντληση κεφαλαίων με στόχο τα 5,2 δισ. ευρώ έχουν ξεκινήσει οι μεγαλοεπιχειρηματίες που ελέγχουν τον όμιλο της «Μαρφίν», προσδοκώντας στη συνέχεια να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις και εξαγορές εταιρειών στην Ελλάδα και την ευρύτερη ζωτική περιοχή, ενώ την ίδια στιγμή ένα απίθανο παιχνίδι χρηματιστηριακού τζόγου έχει ξεσπάσει με τη συγκεκριμένη μετοχή στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Σύμφωνα, πάντως, με τα στελέχη του Ομίλου οι πολυδιαφημισμένες από τους ίδιους αναμενόμενες αθρόες εισροές κεφαλαίων από τους συνεργάτες στο Ντουμπάι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Σε χτεσινές δηλώσεις, ο επικεφαλής του Ομίλου εκτιμά πως η συνεισφορά την Dubai Financial Group θα είναι γύρω στα 500 εκατ. ευρώ και ακόμη 500 εκατ. ευρώ που θα μαζευτούν από μεγαλοπελάτες των Αράβων μεγαλοεπιχειρηματιών.

Είναι φανερό το γεγονός ότι οι επιχειρηματικοί σχεδιασμοί τους στηρίζονται στην υπερσυσσώρευση κεφαλαίων που λιμνάζουν και που αναζητούν τις μεγαλύτερες δυνατές αποδόσεις, με «επενδύσεις» σε ήδη υφιστάμενες επιχειρήσεις και με το διεθνή τζόγο των χρηματιστηρίων. Πόντους στην αύξηση του κεφαλαίου αναμένεται να έχουν και «ντόπια» εφοπλιστικά κεφάλαια της ποντοπόρου ναυτιλίας που έχουν έδρα στο Λονδίνο. Ο επικεφαλής της «Μαρφίν» Α. Βγενόπουλος σε χτεσινές δηλώσεις είπε πως ο στόχος τους είναι η ισχυροποίηση και στο χώρο της διαχείρισης κεφαλαίων, ο οποίος λόγω της υπερβάλλουσας ρευστότητας που υπάρχει διεθνώς, μεγαλώνει τα υπό διαχείριση κεφάλαια με αλματώδεις ρυθμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ