Σάββατο 23 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Υπερασπίζεται τη στρατιωτικοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας η κυβέρνηση

«Εχουμε από τις καλύτερες Αστυνομίες» του κόσμου διακήρυξε χτες στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρωνας Πολύδωρας. Απαντώντας σε Επίκαιρες Ερωτήσεις ομολόγησε, στην ουσία, ότι υπάρχει έλλειμμα διοίκησης στην Αστυνομία και τόνισε πως δεν είναι η στρατιωτικοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας αιτία για τις όποιες παραβατικότητες.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης «ξέχασε» ότι το υπάρχον πειθαρχικό Δίκαιο δίνει «αβάντες» στους αυθαιρετούντες αστυνομικούς, ενώ η στρατιωτικοποίηση ενισχύει αυταρχικές μεθόδους διοίκησης, εκπαίδευσης, αλλά και αντιλήψεις που οδηγούν σε κακοποιήσεις και ...εκπυρσοκροτήσεις όπλων των οργάνων της τάξης.

«Παλιές αμαρτίες» δήλωσε, εξάλλου, ότι πληρώνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, αναφερόμενος στα κρούσματα αστυνομικής βίας. «Αίρω παλαιές αμαρτίες. Δεν τις αποποιούμαι, αλλά τις αίρω για να τις τιμωρήσω όποτε τις βρω. Οσα βίντεο και αν υπάρχουν, που συνιστούν επιβαρυντικές περιπτώσεις για τον πολιτισμό μας, θα τιμωρούνται παραδειγματικά», ισχυρίστηκε. Απαντώντας σε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ του είπε να μην «είστε μονόπλευροι κομματικοί αντίδικοι» υπενθυμίζοντας 16 περιστατικά (από το 1985 μέχρι το 2003) βίαιης συμπεριφοράς από αστυνομικούς.

Αναρωτήθηκε μάλιστα: «Εγώ ευθύνομαι, έστω με την κακή ρητορική μου, διότι αυτός ο άθλιος στην Ομόνοια έκανε αυτό στους δύο νεαρούς αλλοδαπούς και το βιντεοσκοπούσε;», αναφέροντας ότι το συμβάν έγινε τέσσερις μήνες μετά την ανάληψη του υπουργείου από τον ίδιο. Παράλληλα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης επιτέθηκε κατά των συνδικαλιστών, λέγοντας ότι δεν τον θέλουν γιατί έχει άλλη άποψη για το συνδικαλισμό στην Αστυνομία, πως δηλαδή δεν πρέπει να είναι πολιτικαντισμός.

Οι παραπάνω θέσεις του Β. Πολύδωρα διατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια των απαντήσεων που έδωσε σε Επίκαιρες Ερωτήσεις του προέδρου του ΣΥΝ, Α. Αλαβάνου και ενός βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ε. Αντώναρος

«Η ανοχή μας είναι μηδενική» τόνισε, παράλληλα, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, ερωτηθείς για το τελευταίο βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας στο οποίο εμφανίζονται ιερόδουλες να εκπληρώνουν «πικάντικες» επιθυμίες ένστολων.

Επιπρόσθετα, σε άλλο ερώτημα για ενδεχόμενα άλλα τέτοια περιστατικά και αν αυτά δείχνουν ότι αποτελούν πλέον νοοτροπία των αστυνομικών, ο Ε. Αντώναρος συμπλήρωσε ότι είναι μεμονωμένα αν σκεφτεί κανείς τον αριθμό των ανδρών και των γυναικών που υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας. Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως ο Β. Πολύδωρας έχει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού.

Την ερχόμενη Τρίτη, στις 7 το απόγευμα οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς διοργανώνουν διαδήλωση κατά της αστυνομικής βαρβαρότητας στο Προπύλαια. Θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ