Σάββατο 23 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χρειάζεται πιο αποφασιστικός πολιτικός αγώνας

Ανοιχτός διάλογος της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τους άνεργους της Νάουσας

Από τη συζήτηση με τους άνεργους στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας
Από τη συζήτηση με τους άνεργους στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας
Απολυμένοι κλωστοϋφαντουργοί της Νάουσας αλλά και εργαζόμενοι άλλων κλάδων, οικοδόμοι, εποχιακοί εργάτες, και αγρότες, που τα τελευταία χρόνια παλεύουν μαζί ενάντια στην πολιτική ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΕΕ, που καταδικάζει την περιοχή στη φτώχεια και την ανεργία, κλείνοντας εργοστάσια, ξεκληρίζοντας την αγροτιά, γέμισαν χτες βράδυ την αίθουσα του Εργατικού Κέντρου της Νάουσας. Εδωσαν το «παρών» σ' έναν ακόμη ανοιχτό διάλογο με το ΚΚΕ, το κόμμα που έγκαιρα τους προειδοποίησε για τα δεινά που έρχονται. Το Κόμμα, που όπως και οι ίδιοι είπαν, δε βρέθηκε υποκριτικά δίπλα τους για να κλέψει τις ψήφους τους. Αναγνώρισαν και με τις τοποθετήσεις τους, αλλά κυρίως με τη θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας ήταν και παραμένει ο μόνος ειλικρινής συμπαραστάτης στον δύσκολο αγώνα που δίνουν. Τον αγώνα για να μην κλείσουν τα εργοστάσια, για να έχουν οι εργάτες σταθερή και μόνιμη δουλιά, για να μπορούν και οι άνεργοι να ζουν με αξιοπρέπεια, για να διασφαλιστεί το δικαίωμα στη σύνταξη. Στον αγώνα για μια κοινωνία που οι νέοι δε θα είναι ευέλικτο, φθηνό και προσκυνημένο εργατικό δυναμικό στα κολαστήρια της πλουτοκρατίας.

Ηταν εκεί απολυμένοι από τα κλωστήρια του Λαναρά, από την ΤΡΙΚΟΛΑΝ, που τώρα για δεύτερη φορά ζουν την ανεργία και παλεύουν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους από το Δήμο. Εργαζόμενοι που έζησαν στο πετσί τους τα προγράμματα μερικής απασχόλησης και κατάρτισης, τα προγράμματα διαχείρισης της φτώχειας. Απολυμένοι που με τον αγώνα τους, με μπροστάρη το ταξικό Εργατικό Κέντρο Νάουσας, κατάφεραν να αποσπάσουν, μέτρα στήριξης. Ομως δεν υποστέλλουν τη σημαία του αγώνα. Συνεχίζουν. Ανοιξαν μέτωπο κόντρα στον νέο εμπαιγμό της κυβέρνησης που προσπαθεί να τους διασπάσει και να στερήσει το δικαίωμα της σύνταξης από εργαζόμενους με χιλιάδες μεροκάματα, πληρωμένα με ιδρώτα και αίμα.

Αυτά τα συμπεράσματα από την ίδια τους την πείρα, επικαλέστηκε η Αλέκα Παπαρήγα και είπε πως ο μεγαλειώδης και μακροχρόνιος αγώνας της Νάουσας που αναπτύχθηκε με μπροστάρη το Εργατικό Κέντρο, ανέδειξε πως κάτι μπορεί να κερδηθεί αλλά και πάρα πολλά σημαντικά στοιχεία και για το μέτρο της δύναμης των εργαζομένων, για τη σημασία της αλλαγής συσχετισμών και στο συνδικαλιστικό επίπεδο. Ανέδειξε και πολιτικά συμπεράσματα. «Εγινε μάχη, δεν το βάλατε κάτω αλλά δεν πρέπει να σταματήσετε εδώ», είπε. «Πρέπει να ξεπηδήσει ένας πιο αποφασιστικός, πολιτικός αγώνας».

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί έκλεισαν τα εργοστάσια, σημείωσε: «Εκλεισαν γιατί υπήρξαν πολύ ικανές κυβερνήσεις υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου». Κάλεσε τον εργαζόμενο λαό να τιμωρήσει τα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και να ενισχύσει το ΚΚΕ, για να γίνει πιο δυνατό το κίνημα και ο αγώνας. «Ο λαός θα δώσει τη λύση», τόνισε και τους κάλεσε να ενισχύσουν το μέτωπο που θα διεκδικήσει να περάσει στα χέρια του λαού η εξουσία και η οικονομία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ