Τρίτη 26 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΕΡΓΙΑ
Κοινός αντίπαλος για Ελληνες και μετανάστες εργάτες

Σύσκεψη διοργάνωσε την Κυριακή η ΚΟΑ του ΚΚΕ, στα πλαίσια της πλατιάς εξόρμησης που θα κορυφωθεί στις 3 Ιούλη και το 7ο Τριήμερο μεταναστών που ξεκινάει την Παρασκευή

«Με τους μετανάστες το κύριο πρόβλημα δεν είναι τα χαρτιά, ούτε από πού ήρθε ο καθένας μας. Αυτοί μας θέλουν άνεργους, θέλουν να υπάρχουν άνεργοι... Ακόμα κι αν σου δίνουν χαρτιά, δε σου δίνουν μισθό... Για τον εργαζόμενο, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει είναι να γραφτεί στο συνδικάτο. Να παλέψει μαζικά, ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική...».

Βασισμένος στην πείρα του, ένας νεαρός εργαζόμενος από την Αλβανία περιέγραψε γιατί ντόπιοι και μετανάστες εργάτες πρέπει να παλεύουν σα μια γροθιά, ενάντια στον κοινό αντίπαλο. Στο επίκεντρο της σύσκεψης για την ανεργία, που οργάνωσε την περασμένη Κυριακή η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ, βρέθηκε η αληθινή διέξοδος που υπάρχει για τους εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες τους οποίους ΕΕ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θέλουν εγκλωβισμένους στον τρόμο: αγώνας μέσα από τα ταξικά συνδικάτα, αλλά και οργανωμένη πολιτική δράση, με στόχο την ισχυροποίηση του ΚΚΕ.

Η σύσκεψη έγινε στο πλαίσιο της πλατιάς εξόρμησης για την ανεργία που πραγματοποιεί η ΚΟΑ και η οποία θα κορυφωθεί στις 3 Ιούλη, με συγκέντρωση στην πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω, όπου θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Αλλά και μπροστά στο 7ο τριήμερο Πολιτικών Εκδηλώσεων για Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενους που οργανώνει η ΚΟΑ του ΚΚΕ, από την ερχόμενη Παρασκευή 29 Ιούνη μέχρι την Κυριακή 1η Ιούλη.

Η ανεργία συνυπάρχει με το καπιταλιστικό σύστημα, με την ανάπτυξη υπέρ των μονοπωλίων, σημείωσε εισηγητικά ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ. Και τόνισε την ανάγκη ο καθημερινός αγώνας για την ουσιαστική προστασία των ανέργων να συνδέεται με την πάλη ενάντια στο σύστημα και τα κόμματα που γεννούν την ανεργία.

Από την Παρασκευή το τριήμερο

Στο μεταξύ, κορυφώνονται αυτή τη βδομάδα οι προετοιμασίες για το το 7ο τριήμερο Πολιτικών και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του ΚΚΕ για Ελληνες και μετανάστες εργάτες, που ξεκινά την Παρασκευή 29 Ιούνη στο πάρκο του ΦΙΞ (Πατησίων 307). Φέτος, η προσπάθεια έχει αγκαλιαστεί από όλες τις ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ, με εκδηλώσεις σε στέκια μεταναστών και συνοικίες της Αθήνας, με εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς, που στοχεύουν στην ανάπτυξη της κοινής πάλης των ντόπιων και ξένων εργαζομένων, στην ενίσχυση του ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές. Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν πάνω από 20 Σύλλογοι Μεταναστών και πολλοί μαζικοί και συνδικαλιστικοί φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ