Τετάρτη 27 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ως «Αριστερά Σήμερα» γράφουν το βιβλίο Ιστορίας

«Εξαντλώντας κάθε περιθώριο εξυπνακισμού και κουτοπονηριάς η συγγραφική ομάδα αντικαθιστά δασύτριχους όρους όπως ο "συνωστισμός" με πιτσικουλιές όπως "δραματικές συνθήκες αναχώρησης"...!! (...) φτηνά κόλπα. Πεισιθάνατα. Φαρμακερά. Υστερικά. Βλακωδέστατα. Ανάξια εκπαιδευτικών. Ανάξια όλων μας. Δεν ξέρω τι έρεβος ψυχής καλύπτει αυτή η υστερία, ούτε με ενδιαφέρει να μάθω. Ομως δεν μπορεί να ανασκολοπίζεται έτσι απροκάλυπτα η Ιστορία - ούτε αυτός ο λαός να γίνει με το στανιό μαλάκας. Η ιστορία πέρα απ' την ακαδημαϊκή της ευταξία μας ενδιαφέρει, διότι είναι συστατικό της λαϊκής αυτογνωσίας και συνεπώς καθορίζει πολιτικές επιλογές. Απ' την Ιστορία των εθνικοφρόνων, που έκανε "καριέρα" στα σχολεία στις σκοτεινές περασμένες δεκαετίες (...) πάμε τώρα να ξεπέσουμε σε μια νεόκοπη "Ιστορία" της Νέας Τάξης γραμμένης από ανθρώπους για όλες τις εποχές» (ο Στάθης Σ. στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

ως «Ευρωπαϊκή Αριστερά» παριστάνουν την προξενήτρα

«Μισό αιώνα μετά την ίδρυσή της, η Ευρωπαϊκή Κοινότητα δεν εμπνέει πλέον εμπιστοσύνη στους πολίτες (...) ο ΣΥΝ οργανικό μέρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς διεκδικεί και συμβάλλει σε μια δημοκρατική κοινωνική συνταγματική οικοδόμηση. Επιδιώκουμε να επανασυμφιλιωθούν οι πολίτες με την Ευρώπη» (ο Μ. Σαμπατακάκης του ΣΥΝ / ΑΥΓΗ).

και ως «Συνασπισμός της Αριστεράς» αντικαθιστούν τους Πάγκαλο - Πρετεντέρη

«Αυτό που υποστηρίζει η κα Παπαρήγα ταυτίζεται με τη στάση του Μπλερ και των δίδυμων Κατσίνσκι της Πολωνίας (...) η αντίληψη της κας Παπαρήγα είναι παρόμοια με την αντίληψη του φιλοαμερικανικού λόμπι στην Ευρώπη» (επίσης ο Μ. Σαμπατακάκης / ΑΥΓΗ)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ