Πέμπτη 28 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
24ωρο
Στερνό αντίο στο σ. Νίκο Πανταζή

Στις 25 του Ιούνη άφησε την τελευταία του πνοή στο BERCHEM του Βελγίου ο σ. Νίκος Πανταζής. Η κηδεία του θα γίνει στις 30 του Ιούνη στις 11 π.μ. στην ορθόδοξη εκκλησία Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (BRUSSELSTRAT 5, ANTWERPEN, τηλ. επικοινωνίας: Καλίτσα Πανταζή - Τσουβαλά 0030475631091).

Γεννήθηκε στις 26 του Οκτώβρη 1939 στο Ζάρκο Τρικάλων από γονείς κομμουνιστές. Πάλεψε από τα παιδικά του χρόνια (αφού συνόδεψε τη μητέρα του Καλλιόπη στους τόπους εξορίας) για τα ιδανικά του ΚΚΕ, του οποίου ήταν πιστός σ' όλες τις δυσκολίες, μέλος και στέλεχός του από το 1967.

Πρωτοπόρος στον αγώνα για τα ιδανικά της εργατικής τάξης, πάλεψε ενάντια στη χούντα με σημαντική προσφορά στο αντιδικτατορικό και ναυτεργατικό κίνημα (υπεύθυνος της ΕΑΣΚΕΝ στο λιμάνι της Αμβέρσας). Ταυτόχρονα, ανεκτίμητη είναι η πολιτιστική προσφορά του, αφού από τα χρόνια της χούντας, όταν κυνηγημένος βρέθηκε στο Βέλγιο, δίδαξε τους ελληνικούς χορούς σε εκατοντάδες Ελληνόπουλα αλλά και Βελγόπουλα.

Εκλεισε μια ζωή γεμάτη αγώνες, καλοσύνη, αγάπη και αφοσίωση στο Κόμμα και στην οικογένειά του, υποδειγματικός σύντροφος, σύζυγος, πατέρας και παππούς.

Η σύζυγός του Μύριαμ

Τα παιδιά του Γιώργος και Καλίτσα

Ο γαμπρός του Γιάννης Τσουβαλάς

Τα εγγονάκια του Δημητράκης και Νικολάκης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ