Σάββατο 30 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ούτε τα στοιχειώδη μέτρα

Τις άσχημες συνθήκες που επικρατούν στα εργοστάσια του Ομίλου «Ενωμένα Κλωστήρια» του Λαναρά, και καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, ήρθαν να επιβεβαιώσουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που κλήθηκαν μετά από παρέμβαση του Σωματείου εργαζομένων στο εργοστάσιο της Κομοτηνής, πρώην «ΦΑΝΚΟ». Στη διάρκεια της βδομάδας περισσότεροι από 5 εργαζόμενοι από τα εργοστάσια σε Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο από θερμοπληξία, όπως κατήγγειλαν οι συνδικαλιστές.

Στην περίπτωση της Κομοτηνής, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες της προέδρου του Σωματείου Λ. Μπρούσα, για έλλειψη των αναγκαίων μέτρων προστασίας των εργαζομένων από τη θερμική καταπόνηση. Γι' αυτό και η εργοδοσία στράφηκε εναντίον της, όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της και η ΝΕ Ροδόπης του ΚΚΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τον έλεγχο που διενήργησε την Πέμπτη, το κλιμάκιο του Τμήματος Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης Εβρου, ζήτησε από την εταιρεία μέχρι τέλος της βδομάδας να επιδιορθώσει τη Λούβα (μηχάνημα που ρυθμίζει υγρασία και θερμοκρασία) στο πλεκτήριο, να τοποθετήσει ένα κλιματιστικό στους χώρους του διαλείμματος στο βαφείο και το πλεκτήριο, να τοποθετήσει έναν υδροψύκτη στο χώρο του βαφείου και φυσικά συνέστησε να γίνονται περισσότερα διαλείμματα από τους εργαζόμενους τις περιόδους καύσωνα.

Τέλος, ζήτησε να συνταχθεί, διότι δεν υπάρχει, σχέδιο αντιμετώπισης της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων. Αποδεικνύεται δηλαδή, ότι από το εργοστάσιο λείπουν και τα στοιχειώδη ακόμα μέτρα, στο όνομα του να μη θιχτούν τα κέρδη της εργοδοσίας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ