Σάββατο 30 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ «NEWSPHONE»
Φιρμάνι απαγόρευσης περιοδείας του ΚΚΕ

Προκλητική η επιχειρηματολογία με την οποία η επιχείρηση απαντάει σε σχετικό αίτημα της ΚΟΑ του Κόμματος

Την άρνησή της σε αίτημα της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ να πραγματοποιήσει περιοδεία στις 2 Ιούλη και να συζητήσει με τους εργαζόμενους της επιχείρησης «Newsphone Hellas SA», δηλώνει με επιστολή της προς την ΚΟΑ του ΚΚΕ η διοίκηση της εταιρείας. Οπως ξεκάθαρα προκύπτει από την επιχειρηματολογία της, οι πραγματικοί λόγοι για τους οποίους απαγορεύει την περιοδεία είναι η ασυδοσία της σε βάρος των εργαζομένων και η σταθερή και αταλάντευτη δράση του ΚΚΕ για την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης.

Για να δικαιολογήσει την απαγόρευση της πολιτικής δράσης, στο φιρμάνι της η διοίκηση επικαλείται την αποστασιοποίησή της «από πολιτικά κόμματα και εκφραζόμενες ιδεολογίες», την «τήρηση ίσων αποστάσεων μεταξύ αυτών», καθώς και την «ιδιαιτερότητα» των χώρων της, λόγω της φύσης της εργασίας.

Παρακάτω, όμως, η ίδια η διοίκηση αποκαλύπτει τους πραγματικούς «φόβους» της σχετικά με την περιοδεία, καθώς πρόσφατα το ταξικό Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) χάλασε την «ηρεμία» της, δίνοντας δυναμική απάντηση, με κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της εταιρείας, μετά από απολύσεις που έγιναν λόγω «μείωσης προσωπικού». Μάλιστα κάτω από την πίεση του συνδικάτου πραγματοποιήθηκε έλεγχος και από την Επιθεώρηση Εργασίας, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούνται κανονικά τα διαλείμματα. Επίσης, σημειώνεται ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι δουλεύουν με συμβάσεις μερικής απασχόλησης, κύρια ορισμένου χρόνου.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εργοδοσία και στην επιστολή της, «η μη ικανοποίηση του αιτήματός σας, συνδυάζεται με το γεγονός του προφανούς επιδιωκόμενου σκοπού, αυτού της προσπάθειας δημιουργίας κλίματος εντυπώσεων περί δήθεν "συμπεριφοράς" της εταιρείας αντιδημοκρατικής και αντεργατικής...». Και σε άλλο σημείο αναφέρει: «Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από το χρόνο που επιλέχθηκε να υποβληθεί το αίτημα της επίσκεψής σας και ο συσχετισμός που συνειρμικά δημιουργείται με πρόσφατες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν (Επιθεώρηση Εργασίας κλπ)...».

Η παραπάνω περίπτωση έρχεται να προστεθεί στη μακριά αλυσίδα των κρουσμάτων απαγόρευσης της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης, επιβεβαιώνοντας περίτρανα ότι τα όρια της δημοκρατίας, που προπαγανδίζει το κεφάλαιο και τα κόμματά του, φτάνουν μέχρι εκεί που ξεκινάει η αμφισβήτηση της κερδοφορίας των εργοδοτών. Γεγονός που επιβάλλει οι εργαζόμενοι να βγάλουν ουσιαστικά συμπεράσματα και να απαντήσουν με την ισχυροποίηση του ταξικού τους συνδικάτου, αλλά και το δυνάμωμα του ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ