Σάββατο 30 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κριτήριο ψήφου το ζήτημα της Υγείας

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου περιόδευσε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Την ανάγκη ενός δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας στη χώρα μας, το οποίο θα ξεκινάει από την πρόληψη και θα παρέχεται σε όλο το λαό ενιαία, δωρεάν και ισότιμα, τόνισε στην ομιλία της η Αλ. Παπαρήγα, σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε, χτες το πρωί, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε ότι το μεγαλύτερο μέρος και ο όγκος των προβλημάτων που εμφανίζονται σήμερα, στο χώρο, έχουν σχέση με τη γενικότερη γραμμή πλεύσης και από αυτή την άποψη θα πρέπει να λυθεί το ζήτημα. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι κριτήριο ψήφου θα πρέπει να είναι το ζήτημα της Υγείας.

«Εμείς όταν μιλάμε για Υγεία και για Πρόνοια και όλες τις μορφές παροχής Υγείας, θέλουμε να είναι δωρεάν», σημείωσε. «Θεωρούμε ότι με το επίπεδο ανάπτυξης που έχει η ελληνική οικονομία, με την κερδοφορία που υπάρχει, αλλά, πάνω απ' όλα, με το ρόλο που παίζει ο εργαζόμενος σήμερα στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, οπωσδήποτε δεν είναι ούτε ουτοπία, ούτε υπερβολή να μιλάμε για δωρεάν παροχή υπηρεσιών Υγείας. Και βεβαίως μιλάμε για ανθρώπους που δουλεύουν στο χώρο της Υγείας με μια σταθερή κανονική δουλιά, όχι εντατικοποίηση και υπερεντατικοποίηση, με ανθρώπινους μισθούς, με καλές συνθήκες δουλιάς, προσαρμοσμένες στο χώρο της Υγείας, με συγκεκριμένο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, καλές συντάξεις, κ.ά.».

Αναπτύσσοντας τις θέσεις του Κόμματος στον τομέα της Υγείας η Αλ. Παπαρήγα σημείωσε ότι συνολικά αυτός ο τομέας έχει εμπορευματοποιηθεί, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι τυχαίο πως έχει φύγει από το επίσημο λεξιλόγιο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας ο όρος «ασθενής» και έχει μπει ο όρος «πελάτης». Τέλος, μίλησε και για τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), γεγονός που χαρακτήρισε ως το κυριότερο τα τελευταία χρόνια.

Πριν ξεκινήσει την ομιλία της χαιρέτισε την εκδήλωση ο διοικητής του νοσοκομείου, Χρ. Μελάς, και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Μανώλης Αχλαδιανάκης, ενώ μετά παρεμβάσεις έκαναν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, Γρ. Πασπάκης, και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, Γ. Τσικανδιλάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ