Σάββατο 30 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενα κουβάρι η πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο Ηράκλειο Κρήτης

Συνέντευξη Τύπου έδωσε χτες το μεσημέρι στο Ηράκλειο Κρήτης η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Αναφέρθηκε διεξοδικά στη δασική πολιτική και στην πολιτική γης, με αφορμή τις φωτιές που κατακαίουν τα ελληνικά δάση (η αναφορά αυτή σε άλλες σελίδες του «Ρ»). Ανάμεσα σε άλλα, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε:

«Οι δύο μονομάχοι, μπροστά στις εκλογές, συζητάνε επί τρεις μήνες το ίδιο ζήτημα, τα ομόλογα και το σκάνδαλο, υπαρκτό σκάνδαλο. Τους συμφέρει να συζητάνε ορισμένα πράγματα του τελευταίου εξαμήνου για να ξεχνάει ο λαός όλα τα άλλα. Η επιδείνωση, όμως, του βιοτικού επιπέδου, η ανασφάλεια του λαού, η ανεργία δε γίνονται μέσα σε ένα χρόνο και δύο, είναι διαχρονικό φαινόμενο.

Και από αυτή την άποψη όταν εμείς λέμε ότι πρέπει και τα δύο κόμματα να τιμωρηθούν άγρια απ' το λαό, δεν εννοούμε να τιμωρηθεί η ΝΔ μόνο για την τελευταία τριετία. Να τιμωρηθεί, εάν θέλετε, για την πολιτική της απ' το 1974 και μετά, για την τριετία 1990 - 1993. Και το ΠΑΣΟΚ να τιμωρηθεί, όχι μόνο για την οκταετία, αλλά για όλη την πολιτική που ακολούθησε απ' τα μέσα της δεκαετίας του '80, ας τους χαρίσουμε την πρώτη τετραετία. Ο ένας διαδεχόταν τον άλλο, ο ένας πρόσθετε στην πολιτική του άλλου και τώρα πια είναι ένα κουβάρι, δεν ξεχωρίζονται οι ευθύνες. Οταν έχεις ίδια πολιτική δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ευθύνες».

Για ποιον τουρισμό;

Η Αλέκα Παπαρήγα αναφέρθηκε, επίσης, στο θέμα του τουρισμού υπογραμμίζοντας πως η πολιτική κατεύθυνση και τα χρήματα πάνε «για να γίνουν μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στις κορυφές των βουνών, να κλείσουν οι παραλίες με τα μεγάλα ξενοδοχεία. Για ποιον τουρισμό; Των υψηλών εισοδημάτων». Οπως τόνισε, υπάρχει «ένα τουριστικό κύμα που δεν αφήνει ούτε στους μικρομεσαίους χρήμα, ούτε στα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Τώρα πια η σύνθεση των τουριστών στην Ελλάδα, των ξένων, είναι κυρίως οι μεγαλοεισοδηματίες».

Το ΚΚΕ, επισήμανε, «θέλει αθόρυβο έργο, αυτό το έργο που κάνει την Ελλάδα φιλική για το λαό της. Δε μας ενδιαφέρει σε ποια λίστα είναι η Ελλάδα, με βάση τα κριτήρια των μεγιστάνων του πλούτου, αυτών που οργανώνουν τις κρουαζιέρες των σταρ του Χόλιγουντ και των ηγεμόνων των πολυεθνικών. Εμάς μας ενδιαφέρει το αθόρυβο έργο, το οποίο κάνει την Ελλάδα φιλόξενη και φιλική για το λαό της και όχι για τους πλουτοκράτες. Αυτή είναι η διαφορά μας». Τέλος, υπογράμμισε: «Κόμματα, κυβερνήσεις, οι οποίες εξυπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας δεν μπορούν να καταλάβουν ούτε την αξία της φύσης. Τη βλέπουν πάντα συνδεδεμένη με την παραγωγή κέρδους. Και όταν μια πολιτική είναι εχθρική για τον εργαζόμενο λαό δεν μπορεί να ενδιαφέρεται ούτε για το κοινωνικό, ούτε για το φυσικό, ούτε για το πολιτιστικό περιβάλλον του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ