Σάββατο 30 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ η προστασία των δασών

Αναγκαίος ένας αποκλειστικά δημόσιος ενιαίος φορέας δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης

Associated Press

  • Διαχρονικά είναι τα εγκλήματα που έχουν τελεστεί με κατηγορούμενους όχι τον καύσωνα, αλλά τις πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Το 1979 με το νόμο 998 η κυβέρνηση της ΝΔ αποχαρακτήρισε 25 εκατ. στρέμματα δάσους και τα είπε «χορτολιβαδικά». Το 1987 το ΠΑΣΟΚ αποχαρακτήρισε 45 εκατ. στρέμματα δάσους και τα είπε «βοσκοτόπια». Το 2001 με την αναθεώρηση του Συντάγματος, που ολοκληρώθηκε το 2003 με έναν εκτελεστικό νόμο, που αυτόν εφαρμόζει στη συνέχεια η ΝΔ, τσιμεντοποιήθηκαν εκατομμύρια στρέμματα δασών και δασικών εκτάσεων. Στη συνέχεια η ΝΔ, στη νέα αναθεώρηση, προχώρησε στο δικό της έγκλημα.
  • ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διέλυσαν και υποβάθμισαν τις Δασικές Υπηρεσίες, που έπαψαν να έχουν ευθύνη και στη δασοπροστασία και στη δασοπυρόσβεση. Εγκαταλείφθηκε εντελώς η πρόληψη. Το Δασολόγιο και το Κτηματολόγιο δεν έχουν γίνει, παρότι πήραν μεγάλα ποσά απ' την ΕΕ. Γιατί πρώτα πρέπει να καούν τα δάση, να οικοπεδοποιηθούν και μετά να γίνει το Δασολόγιο και το Κτηματολόγιο, τα οποία θα νομιμοποιούν τη διαμορφωμένη κατάσταση.
  • Μόνο η λαϊκή δράση μπορεί να βάλει φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και στην πορεία να ανατρέψει αυτή την πολιτική. Αυτή η δράση αναπτύσσεται σε όλα τα μέτωπα για την προστασία και ανάπτυξη των κοινωνικών, οικονομικών, δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και, άρρηκτα συνδεδεμένων με αυτά, για την ποιότητα ζωής των λαϊκών στρωμάτων, την προστασία του περιβάλλοντος και των δασών.

Eurokinissi


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ