Σάββατο 30 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Υποκριτική δικομματική αντιπαράθεση

Αντ.Σκυλλάκος: Εκ του πονηρού η «αντιπαλότητα» των δύο κομμάτων

Η κατάσταση στη Δικαιοσύνη, με αφορμή τις ενέργειες του προέδρου του Αρείου Πάγου Ρ. Κεδίκογλου, αποτέλεσε αφορμή για δικομματική αντιπαράθεση πέρα από την ουσία, κατά τη διάρκεια συζήτησης Επερώτησης βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ξεχνώντας τα πεπραγμένα των δικών τους κυβερνήσεων, κατηγόρησαν την κυβέρνηση για κομματικές παρεμβάσεις στη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Από τη μεριά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Α. Παπαληγούρας ισχυρίστηκε ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει με κανέναν τρόπο στη λειτουργία της Δικαιοσύνης και απέδωσε την κριτική του ΠΑΣΟΚ στην προσπάθεια εκβιασμού και ποδηγέτησης των δικαστών.

Χρόνια τώρα παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο, τα δύο κόμματα να κατηγορούν το ένα το άλλο για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, αλλάζοντας ρόλους ανάλογα με το ποιος από τους δύο είναι στην κυβέρνηση, παρατήρησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος παρεμβαίνοντας στη συζήτηση της Επερώτησης.

Τόνισε ότι σήμερα γίνεται προσπάθεια ελέγχου της Δικαιοσύνης όπως ακριβώς γινόταν και από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και είπε ότι εάν τα δύο κόμματα θέλουν να είναι ειλικρινή τότε πρέπει να συμφωνήσουν στο να μη διορίζεται η ηγεσία της Δικαιοσύνης από την εκάστοτε κυβέρνηση. Η εκλογή της Δικαιοσύνης, είπε, μπορεί να γίνεται είτε από το Σώμα των δικαστών ή όπως προτείνει το ΚΚΕ από ένα ευρύτερο εκλεκτορικό Σώμα.

Αλλιώς, είπε, η αντιπαράθεση είναι εκ του πονηρού. Το πιο αρνητικό σημείο από τις παρεμβάσεις της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ, ήταν η εγκύκλιος Κεδίκογλου για τη μη δικαίωση των συνταξιούχων και την προτροπή, αντίθετα, προς τους δικαστές να ικανοποιούν τα αιτήματα των εφοπλιστών και των εργολάβων κάτι που παραλείπει να κατακρίνει το ΠΑΣΟΚ.

Τέτοιες ενέργειες είπε ο Αντ. Σκυλλάκος δημιουργούν φόβο στους δικαστές αφού εάν κάποιος από αυτούς βγάλει κάποια απόφαση υπέρ των εργαζομένων (απεργία, μισθολογικά κ.ά.) τότε θα γίνει ενοχλητικός για την εκάστοτε κυβέρνηση με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εξέλιξή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ