Τρίτη 29 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δράση για ειρήνη και ψωμί!

Ενα συμβολικό συσσίτιο, ενάντια στον πόλεμο και στην εξαθλίωση  εργαζομένων και ανέργων, περιμένει τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη την 1 Σεπτέμβρη   

Την πραγματική όψη του παρόντος αλλά και του μέλλοντος, της πείνας και της εξαθλίωσης που επιφυλάσσει η κυβέρνηση στο λαό της περιοχής, θα αναδείξουν το ΠΑΜΕ και η «Νεανική Δράση για την Ειρήνη», την Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη με την εκδήλωση -καταγγελία που οργανώνουν έξω από την κεντρική πύλη του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Ενα μεγάλο συσσίτιο για τους ανέργους της πόλης θα βρίσκεται σε εξέλιξη, την ώρα που ο πρωθυπουργός με τους ομοτράπεζούς του θα συντρώγουν μέσα στο Λιμάνι, το χώρο που επί δύο χρόνια τώρα έχει παραδοθεί στις υπηρεσίες των δολοφόνων του ΝΑΤΟ.

Οι φωτιές θα ανάψουν από τις 7 το απόγευμα για να μπουν επάνω τα καζάνια όπου θα σιγοβράζει η σούπα που θα σερβιριστεί στους ανέργους της πόλης, συνοδεία άρτου και οίνου. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει μία ώρα μετά. Στις 8μμ και ενώ το συσσίτιο θα βρίσκεται σε εξέλιξη, τα μέλη της «Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη» θα παρουσιάσουν το χρονικό της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας για τα δύο τελευταία χρόνια. Κυρίως θα αναφέρεται στη βρώμικη ΝΑΤΟική επίθεση εναντίον του γιουγκοσλαβικού λαού και στη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε πύλη θανάτου για τη Βαλκανική. Μέσα από ένα οπτικό υλικό που έχουν ετοιμάσει οι νεολαίοι αγωνιστές της ειρήνης, θα παρελάσουν πάνω στο πανί, επενδυμένες με ζωντανή μουσική, οι εικόνες φρίκης του πολέμου, η κατεχόμενη Θεσσαλονίκη του 2000, και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δουλευτής λαός της από τη βιομηχανική συρρίκνωση, την ανεργία.

Την ώρα που η κυβέρνηση και οι επιτελείς της θα προβάλλουν εκ νέου το ματοβαμμένο όραμα της «Θεσσαλονίκης Πρωτεύουσας των Βαλκανίων», οι εργαζόμενοι και η νεολαία της πόλης θα αποκαλύπτουν το πραγματικό πρόσωπο της Θεσσαλονίκης πρωτεύουσας της ανεργίας και των εξαθλιωμένων της Βαλκανικής.

«Θέλουμε να υπενθυμίσουμε στον κ. Σημίτη και τους ομοτραπέζους του πως ο λαός δεν ξεχνά τη ΝΑΤΟική θηριωδία, την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης στην απόφαση για το σφαγιασμό του γιουγκοσλαβικού λαού και παραμένει σε επιφυλακή. Σαλπίζει το κάλεσμα για νέους αγώνες και υπόσχεται πως λαός και νεολαία θα βρίσκεται πάντα μπροστά τους και κόντρα στη βάρβαρη και απάνθρωπη πολιτική τους», ανέφερε ο Π. Κουρμούλης, μέλος της ΝΔΕ, περιγράφοντας με λίγες μόνο λέξεις το μήνυμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Παρασκευής έξω από το λιμάνι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ