Σάββατο 18 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Επιμένουν στις διεκδικήσεις τους

Ζητούν την αλλαγή της εργασιακής  σχέσης τους και επιμένουν

Καθαρίστριες σχολείων από τα Γιάννενα, το Κιλκίς, τις Σέρρες, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, τη Χίο και από άλλες πόλεις, συγκεντρώθηκαν χτες έξω από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και στη συνέχεια πήγαν στο υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να συναντηθούν για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με τον υφυπουργό Παιδείας Γ. Ανθόπουλο. Ωστόσο, αν και η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη, ο υφυπουργός απουσίαζε, όπως και όλοι οι υπόλοιποι αρμόδιοι...

Η κυβέρνηση επιμένει να μη δίνει λύση στα προβλήματα των καθαριστριών, οι οποίες διεκδικούν την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος τους και ειδικότερα, προσλήψεις αορίστου χρόνου με σχέση εξαρτημένης εργασίας. Επίσης, αναπροσαρμογή των αμοιβών σε ετήσια βάση και αυξήσεις 15% για το 2000.

Οι πρόεδροι των σωματείων των καθαριστριών, μαζί με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλωνπου τους συνόδευαν, αντιμετωπίστηκαν ιδιαίτερα αρνητικά, από τους αρμόδιους υπάλληλους του υπουργείου, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. Τελικά, ορίστηκε νέα συνάντηση με τον υφυπουργό Παιδείας για την Τρίτη 28 του Δεκέμβρη, στις 11 το πρωί. Οπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των καθαριστριών μετά το «κλείσιμο» της συνάντησης, είναι αποφασισμένες την επόμενη φορά όχι μόνο να συναντηθούν με τον υφυπουργό αλλά να λύσουν επιτέλους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ