Παρασκευή 6 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ
Αντιδράσεις από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ

Συγκέντρωση έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στη Μουρούζη και πορεία μέχρι τη Βουλή (όπου επέδωσαν ψήφισμα) πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, στο πλαίσιο της 16ωρης στάσης εργασίας ενάντια στη δημιουργία θυγατρικής εταιρείας στην ΕΡΤ ΑΕ με τη συμμετοχή ιδιωτών, όπως προβλέπει το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για τη συγκέντρωση και την αδειοδότηση των Μέσων Ενημέρωσης.

Τη θέση του ΚΚΕ κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΡΤ και της ίδρυσης θυγατρικής εταιρείας όπως και κατά συνολικά του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, μετέφερε στους συγκεντρωμένους ο βουλευτής του Κόμματος Αντώνης Σκυλλάκος. «Αυτή είναι η λογική των ιδιωτικοποιήσεων που υπηρετούν και τα δύο κόμματα», υπογράμμισε. Εξάλλου «το θέμα της θυγατρικής "άνοιξε" επί ΠΑΣΟΚ και ολοκληρώνεται επί ΝΔ, που θα παραδώσει το "ψητό" στους ιδιώτες, με ό,τι αρνητικές συνέπειες υπάρχουν για τους εργαζόμενους, αλλά και για την ίδια την τηλεόραση και τους τηλεθεατές» συμπλήρωσε.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε αντιπροσωπεία του Αγωνιστικού Μετώπου Εργαζομένων στα ΜΜΕ και της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ. Σε ανακοίνωσή του για το νομοσχέδιο, το ΑΜΕ ΜΜΕ επισημαίνει ανάμεσα σ' άλλα: «Οπως και οι νόμοι των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, αντιμετωπίζει την είδηση, την ψυχαγωγία και τον πολιτισμό ως εμπόρευμα και τα ΜΜΕ ως καπιταλιστικές επιχειρήσεις με πρώτιστο στόχο το κέρδος, στο οποίο υποτάσσονται όλα». Και τονίζει ότι «το άρθρο 17 αποτελεί μέρος των συνολικότερων σχεδιασμών και των αντιδραστικών αλλαγών που προωθούνται με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ έχουν κάθε λόγο και συμφέρον, όχι μόνο να αντιταχθούν στο συγκεκριμένο άρθρο, αλλά συνολικά στο νομοσχέδιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ